Nieuwsfeed

“Urenlang gehuild”: koppel met transgender bruid geeft 25.500 euro uit aan huwelijksfeest en helft gasten daagt niet op

Hoe reageer je wanneer meer dan de helft van jouw gasten niet opdaagt op een feest? Mensen die vooraf wel degelijk lieten weten dat ze wél zouden komen? Het overkwam Gray Narvaez-Dragion en Nyx, nota bene op hun huwelijksfeest.

Krantenkoppen in België

LIVE REAL MADRID-BARCELONA (21u). Courtois en Benzema starten in Clásico, Hazard op de bank – Kijk als abonnee hier exclusief naar de bekerclash tussen Real Madrid en Barcelona

Real Madrid en FC Barcelona spelen om 21u een nieuwe Clásico. De Spaanse grootmachten treffen elkaar op Bernabéu in de halve finales van de Copa del Rey en je kan deze clash als abonnee exclusief bekijken op HLN. De wedstrijd wordt afgetrapt om 21u00 en wordt voorzien van commentaar door Dirk Deferme. Ben je nog geen abonnee? Dan kan je

Lees meer »

Van Karel Geraerts tot Vincent Kompany: nieuwe reeks trainers heeft Pro License-diploma officieel beet

Dubbel feest voor Karel Geraerts. Behalve de Trofee Raymond Goethals kreeg de Union-trainer namelijk ook zijn Pro License-diploma overhandigd. Vincent Kompany is vanaf nu eveneens in het bezit van de belangrijkste trainersdiploma. De voormalige Anderlecht-trainer scheert in Engeland hoge toppen met Burnley, maar zakte de voorbije maanden telkens af naar België om er de lessen bij te wonen. Andere afgestudeerden

Lees meer »

Vrouwelijke Oekraïense krijgsgevangenen getuigen over de gruwel: “Ik zei tegen de soldaten in mijn medisch team dat ze me moesten doodschieten in het geval ik gevangengenomen zou worden”

Eén van de gruwelen in de oorlog in Oekraïne die tot dusver grotendeels onderbelicht bleef, is de foltering van krijgsgevangenen. In Kiev kon CBS News spreken met drie voormalige vrouwelijke soldaten die in Marioepol in handen van de Russen vielen. Hun getuigenissen zijn bloedstollend. “Ik bad tot God: ‘Laat me sterven, laat me alstublieft sterven.’”

Lees meer »

Tot 300 banen op de helling bij CM-zorgwinkelketen Goed

Bij Goed – het netwerk van apotheken, thuiszorgwinkels en hoorcentra van de CM – zijn tot 300 jobs bedreigd. Tien tot twintig verlieslatende zorgwinkels dreigen de deuren te moeten sluiten en het bedrijf zal investeren in online verkoop. "Klanten kopen veel meer op het internet, de onlineconcurrentie wordt daardoor onhoudbaar", vertelt HR-directeur Alexandra Van Loo.

Lees meer »

Snurk jij of je partner? Slaapexpert geeft advies

Snurken staat bekend als een gênante en irritante, maar onschuldige kwaal. Ten onrechte: we beseffen steeds meer dat het ronduit gevaarlijk is. En de ronker zélf is meestal niet het grootste slachtoffer. “We weten al lang dat een gebrekkige slaapkwaliteit tot cardiovasculaire, hormonale en psychologische problemen kan leiden”, zegt Dr. Miche De Meyer van de slaapkliniek van het UZ Brussel,

Lees meer »

Oekraïense sporters moeten wedstrijden met Russen boycotten

De atleten van Oekraïne hebben vandaag officieel de opdracht gekregen om wedstrijden met sporters uit Rusland of Wit-Rusland te boycotten. Dat heeft het Oekraïens kabinet beslist, zo maakte kabinetsminister Oleh Nemchinov bekend op de Oekraïense televisie. Het besluit geldt voor alle wedstrijden, met inbegrip van de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Lees meer »

FBI-chef zegt dat Chinese laboratoriumtheorie over ontstaan COVID-19 “hoogstwaarschijnlijk” is

De FBI, de Amerikaanse federale politiedienst, gelooft dat het coronavirus is ontsnapt uit een Chinees laboratorium. Dat zegt het hoofd van de FBI Christopher Wray. Het Amerikaans ministerie van Energie kwam tot diezelfde conclusie. Maar binnen de Amerikaanse instanties is nog geen consensus over de oorsprong van de pandemie. Van de acht instanties zijn er vier diensten die denken dat

Lees meer »

Frankrijk verhoogt pensioenleeftijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Arbeidseconoom Stijn Baert: “De pensioenleeftijd van 67 is vooral symbolisch”

Frankrijk verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De pensioenleeftijd in ons land is vandaag 65 jaar, maar de regering Michel-I besliste in 2014 om de pensioenleeftijd in ons land stelselmatig te verhogen tot 67 jaar. Hoe zat dat ook alweer? Vanaf wanneer gaat de leeftijdsgrens omhoog? We vroegen het aan arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en pensioenexpert Ria Janvier

Lees meer »