Nieuwsfeed

Van een tot woning verbouwde kapel tot een volledig opengemaakt huis: opvallende winnaars voor Belgian Building Awards

Op Batibouw werden de Belgian Building Awards uitgereikt. Die belonen in verschillende categorieën opmerkelijke projecten. Een tot woning omgevormde kapel, een verrassend multifunctioneel gebouw en een volledig opengemaakt huis vielen in de prijzen.

Krantenkoppen in België

Duitse autoriteiten arresteren 18-jarige die aanslag plande

De Duitse politie heeft aan de Duits-Oostenrijkse grens bij Passau een 18-jarige man gearresteerd die een terroristische aanslag zou hebben gepland in Frankfurt. De man wilde naar Irak reizen om zich daar aan te sluiten bij terreurgroep Islamitische Staat, maakten de politie in Wiesbaden en het openbaar ministerie in Frankfurt gezamenlijk bekend.

Lees meer »

KIJK. Nieuw kookpunt in de vete: Jake Paul gaat lopen voor “Floyd Mayweather en 50 kerels die hem willen bespringen”

Een opvallend moment na de basketbalwedstrijd in de NBA tussen Miami Heat en de Cleveland Cavaliers woensdagavond. Mediasensatie en bokser Jake Paul was één van de aanwezigen in het stadion. Maar wanneer hij samen met zijn bodyguard het stadion verlaat, krijgt hij het aan de stok met oude bekende Floyd Mayweather en zijn aanhang. Volgens Paul zou Mayweather “met 50

Lees meer »

Halle dekoloniseert stadspark en geeft koloniale beelden nieuwe invulling

In Halle heeft het stadsbestuur zondag de nieuwe invulling van de koloniale standbeelden in het Albertpark voorgesteld aan het publiek. Dat gebeurde op een evenement dat de titel ‘Congo feest?’ droeg. Bezoekers kregen verschillende toespraken te horen, en een gedicht van slam poet Sarah Bekambo. Ook werd een minuut stilte gehouden “voor de slachtoffers van paternalisme, racisme en discriminatie en

Lees meer »

Opvallende oproep richting Vlaams Belang en N-VA om samen te werken in 2024: “Vergeet wat u verdeelt en werk samen aan de splitsing van dit land”

“Tom en Bart, maak eerst een afspraak met elkaar en dan een afspraak met de geschiedenis.” Dat zei Bart Fierens, de nieuwe voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ), zondag op het Vlaams Nationaal Zangfeest in Antwerpen. N-VA-voorzitter Bart De Wever was niet aanwezig in de Lotto Arena, maar Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wel en die steunde de boodschap

Lees meer »

Oost-Vlaamse deputatie zal provinciewissel van Zwijndrecht niet goedkeuren

De meerderheid van het Oost-Vlaamse provinciebestuur zal tegen het voorstel stemmen om de Antwerpse gemeente Zwijndrecht bij Oost-Vlaanderen in te lijven. Zwijndrecht ligt historisch gezien in het Oost-Vlaamse Waasland, maar werd zo’n 100 jaar geleden bij Antwerpen gevoegd. Er kwam een motie om die beslissing terug te draaien, maar Zwijndrecht zelf is geen vragende partij.

Lees meer »

Ook na overname Credit Suisse blijft onzekerheid troef op beurzen

De Europese beurzen reageren niet zo optimistisch op de reddingsoperatie voor de Zwitserse bank Credit Suisse. Deze ochtend kregen heel wat bankaandelen klappen, al hebben die zich intussen grotendeels hersteld. Beleggers blijven twijfelen: ze vragen zich af of er ook nog andere banken in de problemen kunnen komen. Bovendien heeft de Credit Suisse-crisis nog maar eens duidelijk gemaakt dat aandelen

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen heeft zin in straffe inhaalrace: “Maar het is hier wel meer tricky dan in Spa”

De aanloop verliep door maagklachten al niet vlekkeloos en ook in de kwalificaties ging het mis voor Max Verstappen in Saoedi-Arabië. De Nederlander moest afrekenen met motorproblemen en start om 18u pas vanaf de vijftiende plek. Ploegmakker Sergio Pérez pakte de pole. Kan Verstappen dit rechttrekken op het uitdagende stratencircuit? Volg de aanloop en race zelf hieronder LIVE!

Lees meer »

Gamen tegen de crisis

15:14 Als de centrale bankiers de pijn niet willen verlichten, is een ander medicijn nodig tegen de economische griep die de beurzen in haar greep houdt. Is Chinese tech dat wondermiddel?

Lees meer »

Brandweer redt gewonde man uit toren kathedraal

De Antwerpse brandweer is vrijdagavond opgeroepen naar de Handschoenmarkt voor een akkefietje bij de kathedraal. Een man van in de zestig was gewond geraakt op de derde verdieping van de kleine toren en geraakte niet meer zelfstandig naar beneden. Een ladderlift moest uitsluitsel bieden.

Lees meer »

Zo jaloers, dat hij haar de dood injoeg: hoe affaire tussen twee vrouwen tragisch voorbeeld is van vergeten ‘homocaust’

De nazi’s veroorzaakten niet alleen uitzonderlijk leed onder de joodse gemeenschap, maar joegen ook veel personen uit de LGBT+-gemeenschap de dood in. Het verhaal van de joodse Martha, die een passionele relatie aanknoopte met de Gentse Yvonne en dat met haar leven bekocht, is een tragisch voorbeeld van die ‘homocaust’. De Dossinkazerne in Mechelen toont haar relaas en dat van

Lees meer »