Nieuwsfeed

Veel Belgische gemeenten kampen met huisartsentekort ondanks hogere instroom

Veel gemeenten in België hebben momenteel te kampen met een tekort aan huisartsen, terwijl er in totaal eigenlijk wél genoeg huisartsen zijn. "Dat is omdat er een versnippering is van het artsenaanbod", zegt huisarts Ann Van den Bruel in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Tegelijkertijd is het aantal consultaties gestegen en vullen instromende huisartsen niet genoeg de huisartsen op die met pensioen gaan."

Krantenkoppen in België

Van getatoeëerde elf tot multiversumreddende wasserette-uitbaatster: kersvers Oscarwinnares Michelle Yeoh in vijf streamingtips

Na een rugletsel ruilde ze haar balletdroom in voor een Miss World-deelname om dan furore te maken als bikkelharde kungfu-filmster en op 25-jarige leeftijd vervroegd met pensioen te gaan. Gelukkig keerde Michelle Yeoh begin jaren negentig voltijds terug naar de set, want anders had ze deze week nooit als eerste actrice van Aziatische afkomst de Oscar voor beste actrice buitgemaakt.

Lees meer »

Opnieuw vraagtekens bij verloning in de Kamer: 9 parlementsleden vroegen én kregen extra afscheidsvergoeding van 26.600 euro bruto

Onze redactie heeft documenten in handen gekregen die opnieuw vraagtekens plaatsen bij de verloning in de Kamer. Kamerleden met een ‘bijzondere functie’ kunnen bij hun afscheid een extra uittredingsvergoeding aanvragen, zo blijkt. In 2019 hebben 9 politici dat effectief gedaan, onder wie Eric Van Rompuy (CD&V), Dirk Van Mechelen (Open Vld), maar ook huidig pensioenminister Karine Lalieux (PS) en Siegfried

Lees meer »

Ultraloper Karel Sabbe terug thuis na zenuwslopende Barkley Marathons: “Naar het werk lopen zit er even niet in”

Zondagmiddag werd Barkley Marathons-finisher Karel Sabbe warm onthaald door vrienden en familie in Vichte, nadat hij twee uur eerder in Zaventem weer voet op Belgische bodem had gezet. De ultraloper genoot van het weerzien en verlangde stiekem al naar zijn eigen bed. Maandag start de tandarts opnieuw zijn dagelijkse routine, al zit van Anzegem naar de praktijk in Ronse lopen

Lees meer »

378 radicaliseringsdossiers bij Vlaamse justitiehuizen sinds 2015

Sinds 2015 hebben de Vlaamse justitiehuizen 378 terrorisme- en radicaliseringsdossiers opgevolgd. Dat heeft Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) gezegd in het Vlaams Parlement. Van de 70 nog lopende dossiers gaat het in 50 gevallen om islamitisch extremisme. De N-VA-minister herhaalt haar oproep aan het federale niveau en het federale college van procureurs-generaal om in élk geval verplichte opvolging

Lees meer »