Nieuwsfeed

Veel mensen wassen hun haar met ‘rijstwater’ om het sneller te doen groeien: werkt dat echt? Kappers reageren

Rijstwater komt steeds vaker voorbij op sociale media. Volgens enthousiastelingen zou het vol vitaminen zitten die goed zijn voor onze lokken. Als je je haar ermee wast, zou het sneller groeien, meer glanzen en meer volume hebben. Klopt dat echt? Kappers Jochen Vanhoudt en Sophie Schrauwen reageren.

Krantenkoppen in België

Recent gepensioneerde vrouwen krijgen kwart minder pensioen dan mannen

De pensioenkloof tussen mannen en vrouwen bedraagt 23 procent, in het nadeel van vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van PensionStat.be, die maandag werden voorgesteld door minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). Het cijfer is enkel van toepassing op recent gepensioneerden. De pensioenkloof bij reeds langer gepensioneerden is allicht nog een pak groter.

Lees meer »

Vanaf vandaag kan je op huizenjacht met Spotto, een nieuw vastgoedplatform met intelligente zoekfunctie. Waarom is het volgens de makers beter dan Immoweb?

Wie een huis zoekt om te kopen of te huren, kan dat vanaf vandaag ook op Spotto vinden. Het gloednieuwe immoplatform is een initiatief van de vastgoedmakelaars zelf en moet hun antwoord zijn op onder meer het machtige Immoweb en online biedsite Biddit. Spotto onderscheidt zich met een intelligente zoekfunctie: “Je kan ook huizen zoeken binnen bepaalde straal van je

Lees meer »

Oei! Joeri verliest ‘trouwring’ nog voor hij strandt op ‘Honeymoon Island’: “De scheiding is al in gang gezet”

In de tweede aflevering van ‘Gestrand op Honeymoon Island’, dinsdagavond op VTM2, komen twee nieuwe koppels aan op het onbewoond eiland. Onder meer Joeri (30) uit Gentbrugge en Sarah (32) uit Buggenhout gaan het avontuur aan. Al loopt het bij Joeri al meteen fout bij aankomst, want bij de duik van het huwelijksbootje verliest hij al meteen zijn ‘trouwring’. “De

Lees meer »

Onze redacteur speurt naar de identiteit van ‘The Masked Singers’: “Wie zo goed kan liegen, kan écht Minotaurus zijn”

Acht zingende BV’s hebben de ‘Big Bang’ gehaald in ‘The Masked Singer’. Daar zitten vijf profesionele zangeres en zangeressen bij, beweert onze redacteur. Maar wie zijn z’n verdachten? En welk bewijsmateriaal ondersteunt z’n theorieën? We zetten het voor u op een rijtje. “Wij luisterden naar Boris en plots twijfelden we aan Maksim. Maar er is nood aan meer zekerheid.”

Lees meer »

Mechels stadspersoneel mag geen TikTok meer gebruiken op werktelefoons

Het gebruik van de populaire video-app TikTok is voortaan ook verboden op de werktelefoons van het Mechelse stadspersoneel. Vorige week was er al een verbod voor het personeel van de Vlaamse en federale overheid. TikTok, eigendom van het Chinese bedrijf Bytedance, verzamelt heel wat gegevens van zijn gebruikers, maar het is niet duidelijk aan wie die gegevens worden doorgegeven.

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “In Nederland gaan ze Het Verhaal van Vlaanderen leren kennen dankzij Tom Waes”

Vanaf eind maart kan je ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ ook op de Nederlandse televisie bekijken. Dat onze noorderburen fan zijn van Tom Waes is geen geheim, na het succes van ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’. “Zijn profiel klopt ook helemaal voor deze reeks”, vindt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik heb de Nederlandse versie van het programma gezien,

Lees meer »

Turkse centrale bank verlaagt rente na aardbevingen

De Turkse centrale bank heeft vandaag, na een pauze van twee maanden, de rente opnieuw verlaagd, verwijzend naar de recente aardbevingen waarbij tienduizenden mensen om het leven kwamen. Het is de eerste rentedaling sinds november, toen er een pauze was aangekondigd. Met een half procentpunt was de daling wel kleiner dan verwacht. Het belangrijkste rentetarief staat nu op 8,5 procent.

Lees meer »