Nieuwsfeed

Venezuela decriminaliseert homoseksualiteit in het leger

Homoseksueel zijn als soldaat is in Venezuela niet langer strafbaar. Het Venezolaanse hooggerechtshof heeft donderdag een omstreden artikel van het militaire wetboek nietig verklaard.

Krantenkoppen in België

Omstaanders negeren vrouw in nood vanwege tatoeages in ‘Ze zeggen dat’: “Ik kan hier niet naar kijken”

Hoe wordt er écht gereageerd op vrouwen met tattoos? Dat onderzoekt Dina Tersago (44) in het gloednieuw seizoen van ‘Ze zeggen dat’, aan de hand van enkele sociale experimenten. Wanneer de 26-jarige Trix – een vrouw met meerdere tattoos – op de grond gaat liggen in een winkelcentrum én duidelijk hulp nodig heeft, wordt ze volledig genegeerd door alle voorbijgangers.

Lees meer »

Nederlanders trekken naar de stembus: haalt BoerBurgerBeweging slag binnen?

Vandaag/woensdag trekken onze noorderburen naar de stembus voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Ruim dertien miljoen kiesgerechtigden hebben nog tot 21.00 uur vanavond om hun voorkeur uit te brengen. Het blijft afwachten of de rechts-liberale VVD, de partij van premier Mark Rutte, haar hegemonie weet te behouden of zoals verwacht, in de klappen zal delen.

Lees meer »

Ook Brusselse ambtenaren mogen binnenkort wellicht niet meer op TikTok

De federale en Vlaamse overheid verbiedt TikTok op al zijn diensttoestellen. Voor Brussel is er nog geen definitieve beslissing, maar het is "zeer waarschijnlijk" dat ook hier het advies van de Nationale Veiligheidsraad gevolgd zal worden. Aanstaande vrijdag komen de Brusselse ministers hierover samen om de details te bespreken. Ook de politie Brussel Hoofdstad-Elsene, die als eerste korps van het

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Verdediging in wellicht kortste pleidooi ooit over schuldvraag: “Eerlijk? Ik heb zin om mijn toga uit te doen, want wij zijn even stomverbaasd”

Welgeteld één minuut heeft het pleidooi van de advocaten van Mohammad Musawi (24) geduurd na diens bekentenis enkele uren eerder. Ze gaven toe zelf stomverbaasd te zijn. “Wij hebben niets meer in de mouwen”, pleitte meester Dennis Van Overstraeten. Het Openbaar Ministerie haalde wel nog fors uit naar de Afghaanse Kortrijkzaan. “Hij is een koele moordenaar.”

Lees meer »

“Honderden Oekraïense en Russische militairen omgekomen in één dag tijd in strijd om Bachmoet”

Oekraïne en Rusland beweren dat er honderden militairen de afgelopen 24 uur zijn gedood in de strijd om Bachmoet. Volgens Oekraïne zijn er meer dan 200 Russische strijdkrachten omgebracht. Volgens Rusland zijn er ook meer dan 200 Oekraïense militairen gedood. Voorts roept de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba Duitsland op om sneller munitie aan Oekraïne te leveren.

Lees meer »

Van een single mama tot twee tegenpolen: deze kandidaten maken hun opwachting in het nieuwe seizoen van ‘Blind gekocht’

Het nieuwe seizoen van ‘Blind gekocht’ is in aantocht en daar hoort uiteraard een nieuwe lading kandidaten bij. In het vijfde seizoen van de reeks vertrouwen zeven gezinnen op de expertise van Kelly, Kinga en Bart. Van een alleenstaande mama tot een tuinaannemer die geen zin meer heeft in verkeersellende: deze kandidaten gaan vanaf 6 april op zoek naar hun

Lees meer »

Frankrijk maakt zich op voor week vol protest tegen pensioenhervorming: vanaf vanavond al wegblokkades mogelijk

In het kader van het protest tegen de Franse pensioenhervorming, zijn er vanaf zondagavond acties mogelijk in de transportsector in Frankrijk. De vakbonden FNTL en FO/UNCP hebben in een persbericht de vrachtwagenchauffeurs opgeroepen om vanaf 22 uur het werk neer te leggen. Ook bij het energieconcern Electricité de France (EDF) werd het werk dit weekend voor een deel stilgelegd. Volgens

Lees meer »