Nieuwsfeed

Venezuela decriminaliseert homoseksualiteit in het leger

Homoseksueel zijn als soldaat is in Venezuela niet langer strafbaar. Het Venezolaanse hooggerechtshof heeft donderdag een omstreden artikel van het militaire wetboek nietig verklaard.

Krantenkoppen in België

LIVE. Kijk vanaf 22u exclusief op HLN naar Cage Warriors, groots MMA-event in Londen waar Belg Jan Quaeyhaegens voor cruciale clash staat

Fan van vechtsporten? Dan zit u vanavond goed bij HLN. Abonnees kunnen hier exclusief en gratis Cage Warriors 150, een groots MMA-gevecht in Londen, bekijken. Het wordt vooral uitkijken naar onze landgenoot Jan Quaeyhaegens – ‘Q-Bomb’ vecht tegen de Italiaan Alberto Ciardo. Een cruciale kamp, want bij winst komt een ticket voor het Ultimate Fighting Championship (UFC) – zeg maar

Lees meer »

Zijn de zeven miljoen euro aan te veel betaalde pensioenextra’s definitief verloren? Kamer stapt naar parket

De ‘onwettige’ pensioenbonussen die 5 ex-voorzitters en 8 topambtenaren van de Kamer kregen, zijn moeilijk te recupereren. Dat concluderen twee nieuwe juridische adviezen, én schrijven de huidige topambtenaren in hun rapport. Maar ondanks die pessimistische berichten willen de politici zelf de strijdbijl nog niet begraven: “Het wordt elke dag erger. Alleen de rechtbank kan ons nog redden.”

Lees meer »

BNP Paribas Fortis lijft bpost bank volledig in: met deze veranderingen moeten klanten rekening houden

De net geen vier miljoen particuliere klanten van BNP Paribas Fortis moeten dit najaar een belangrijke vraag beantwoorden: via welk fysiek kanaal willen ze vanaf begin 2024 bij voorrang bediend worden? De mogelijkheden: op afspraak via het afgeslankte netwerk van de bank zelf, of via de postkantoren. “We gaan onze klanten hiervoor na de zomer contacteren”, zegt topman Michael Anseeuw

Lees meer »

CD&V mikt met gemeenschapscongres op “ziel van Vlaanderen”

CD&V houdt zaterdag in Flanders Expo in Gent haar gemeenschapscongres onder de noemer ‘Respect’. Volgens de Vlaamse christen-democraten staat de Vlaming bij de verkiezingen van 2024 voor de keuze tussen de evolutie naar “een hardvochtig, betuttelend en etatistisch Vlaanderen” of naar een “hecht, authentiek en betrokken gemeenschap”. Voor CD&V staat bij die keuze “de ziel van Vlaanderen op het spel”.

Lees meer »

Carlos Alcaraz wint Indian Wells en is weer nummer 1 van de wereld

Tennisser Carlos Alcaraz heeft het tennistoernooi van Indian Wells gewonnen. De pas 19-jarige Spanjaard versloeg in de finale Daniil Medvedev in twee sets: 6-3 6-2. Met de overwinning neemt Alcaraz ook weer de eerste plaats op de wereldranglijst over van Novak Djokovic. Het was de eerste keer in lange tijd dat Medvedev verloor. Tot zondag wist de Rus negentien partijen

Lees meer »