Nieuwsfeed

Verenigde Naties duiden op aanwijzingen voor misdaden tegen menselijkheid in Wit-Rusland

De Verenigde Naties hebben aanwijzingen gevonden voor misdaden tegen de menselijkheid in Wit-Rusland. Dat zegt het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN vrijdag in een nieuw rapport. Volker Türk, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, vraagt de regering van Wit-Rusland nu om de systematische onderdrukking van vermeende regeringscritici te stoppen en om onmiddellijk alle politieke gevangenen vrij te laten.

Krantenkoppen in België

James Cooke en Gert Verhulst zijn geen garantie voor kijkcijferkanon: “Waar is hun ‘magic touch’ naar toe?”

“Waar is de ‘magic touch’ van James Cooke en Gert Verhulst?”, vragen sommige tv-criticasters zich af. Hun productiehuis Dedsit verzorgde de voorbije weken nagelnieuwe programma’s als ‘Assisen’, ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 uur’ en ‘Tulpen Uit Antwerpen’. Net zoals op te merken valt bij veel nieuwe producties, lijkt de opdracht almaar moeilijker om tv-kijkend Vlaanderen massaal voor de buis te

Lees meer »

‘Everything Everywhere All at Once’ gróte winnaar, Brendon Fraser verrast: alles wat je moet weten over de Oscarshow van 2023

Vannacht werden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. ‘Everything, Everywhere, All At Once’ bleek de grote winnaar van de avond, met zeven beeldjes, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, en Beste Actrice. ‘All Quiet On The Western Front’ volgt op een afstandje, met ‘slechts’ vier van de 9 nominaties op zak. Geen

Lees meer »

Iconisch Flatiron Building in New York voor 190 miljoen dollar geveild

Het historische Flatiron Building in New York is woensdag geveild voor een bedrag van 190 miljoen dollar (174,6 miljoen euro). Ondernemer Jacob Garlick wordt met zijn investeringsbedrijf de nieuwe eigenaar van het gebouw, dat zich bevindt op de kruising van Broadway met Fifth Avenue, in het Flatiron District in Manhattan. “Al sinds mijn veertiende droom ik ervan eigenaar te worden

Lees meer »

Deze recyclerende douche verbruikt 75% minder water én 66% minder energie

Water is een kostbaar goed en het besef groeit dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. Waterbesparende kranen in de badkamer geraken dan ook stilaan ingeburgerd en het is slechts een kwestie van tijd voor ook de echt duurzame douche zijn intrede doet. Fabrikant Grohe ontwikkelde met de Everstream immers een model dat 75% minder water en 66% minder energie

Lees meer »

Experts praten in Amsterdam over dronetaxi’s

Ruim 2.000 experts in drones, beleidsmakers en bedrijven komen vanaf dinsdag naar de RAI in Amsterdam voor een driedaags congres over drones. Ze praten tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) onder meer over hoe drones ingezet kunnen worden om mensen mee te vervoeren. Drones zijn nog nooit gebruikt als taxi, dit moet voor het eerst volgend jaar gebeuren tijdens de

Lees meer »

Eerst schouderoperatie, nadien allicht titelkamp in de zomer voor Jan Quaeyhaegens na alweer een knock-out: “Bewezen dat ik hier thuishoor”

Wie stopt Jan Quaeyhaegens op weg naar de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors? Alvast niet Alberto Ciardo (25). Als de Antwerpenaar (30) zot gevaarlijke knieën heeft, zoals hij eind vorig jaar tegen da Silva bewees, wat dan gezegd van zijn ellebogen? Na een tiental ware ‘Q Bombs’ blies de arme Italiaan gisteravond de aftocht via technische knock-out (TKO).

Lees meer »