Nieuwsfeed

Vlaams-Brabantse patiënten kunnen voortaan naar dichtste Nederlandstalige ziekenhuis gebracht worden

Patiënten uit Vlaams-Brabant die met de ziekenwagen naar een ziekenhuis vervoerd worden, kunnen er voortaan voor kiezen om niet naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te worden gebracht als dat Franstalig is en zij zelf Nederlands spreken. De patiënten mogen opteren voor een Nederlandstalig ziekenhuis, op voorwaarde dat de extra rijtijd maximaal 12 minuten bedraagt. Provincie Vlaams-Brabant lanceert vandaag een informatiecampagne om de nieuwe regels breder bekend te maken.

Krantenkoppen in België

Daphne Paelinck stapt na ‘Thuis’ ook echt in het huwelijksbootje: “Zoals mijn personage Christine het aanpakt, wil ik niet trouwen”

Het is zover: vanavond trouwen Christine en Adil in ‘Thuis’. Voor Daphne Paelinck (34) een mooie generale repetitie, want de actrice is zelf verloofd met theatermaker Randall Van Duytekom, de papa van hun dochters Mae (1,5) en Allie (3,5). “Randall deed z’n aanzoek tijdens de bevalling van ons tweede dochtertje, mijn water was net gebroken”, vertelt ze in ‘TV Familie’.

Lees meer »

Hoe kunt u capaciteitspieken vermijden?

Nu een deel van de elektriciteitsfactuur op het capaciteitstarief is gebaseerd, rijst de vraag hoe u hoge capaciteitspieken kunt vermijden. Tegelijk blijft besparen op het totale energieverbruik in huis van groot belang.

Lees meer »

Welke vanillepudding smaakt het best? Patissier proeft er 10 en deelt één 8/10 uit: “Hier heb ik echt een artisanaal gevoel”

Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes”, verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft

Lees meer »

Dolfijnen gebruiken tijdens het jagen zelfde stemtechniek als Britney Spears

Dolfijnen, orka’s en andere tandwalvissen gebruiken stemtechnieken die verrassend vergelijkbaar zijn met die van mensen. Dat blijkt uit een groot onderzoek naar hoe tandwalvissen geluid kunnen produceren. Net als mensen blijken ze ook een kop- en borststem te hebben. En jagen doen ze met hetzelfde krakende stemgeluid als pakweg Britney Spears, Katy Perry en de Kardashians.

Lees meer »

Gelekte berichten van voormalige Britse minister van Volksgezondheid roepen vragen op over aanpak coronopandemie

Een Britse krant heeft berichten tussen de voormalige minister van Volksgezonheid Matt Hancock en andere functionarissen gelekt. De meer dan 100.000 WhatsApp-berichten roepen vragen op over de aanpak van de coronapandemie. Zo heeft Hancock meermaals wetenschappelijk advies genegeerd om zijn imago niet te schaden. De onthullingen leiden tot heel wat oproer in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »