Nieuwsfeed

Waarom is een pensioenhervorming zo delicaat in Frankrijk? Hoe moet het nu verder?

Op verschillende plaatsen in Frankrijk komen mensen op straat tegen de omstreden pensioenhervorming die de regering, zonder stemming in het parlement, doorvoerde. Een van de speerpunten van die hervorming: de pensioenleeftijd wordt opgetrokken van 62 naar 64 jaar. Waarom zorgt die verandering voor zoveel woede? En hoe zit dat bij ons?

Krantenkoppen in België

Frank Deboosere is er morgen niét meer met meer weer

Historische dag voor Frank Deboosere (64). Nadat hij 35 jaar élke dag op een van de VRT-kanalen het weer voorspelde, presenteert hij maandagavond zijn allerlaatste weerbericht. Om hem te bedanken voor zijn lange staat van dienst, wijdt één een speciale afscheidsuitzending aan de gepassioneerde meteoroloog.

Lees meer »

Advocaten en burgers kunnen hun strafdossiers voortaan online raadplegen

Mensen die betrokken zijn in een strafzaak, zoals slachtoffers, nabestaanden, advocaten en verdachten, kunnen voortaan hun dossier digitaal inkijken op Just-on-web, de centrale toegangspoort van Justitie. Tot nu toe kon dat enkel op de griffie van de correctionele rechtbank of het hof van beroep. Met JustConsult wordt nu een digitale tool aangeboden om die inzage makkelijker te maken. Minister van

Lees meer »

Poetin maant zijn miljardairs aan om volop te investeren in Russische economie

De Russische president Vladimir Poetin heeft op een bijeenkomst voor miljardairs en oligarchen opgeroepen om volop te investeren in de Russische economie. “Investeringen in nieuwe technologie, productiefaciliteiten en ondernemingen moeten Rusland helpen in de strijd tegen de westerse pogingen om onze economie te verwoesten”, aldus Poetin. Hij verwacht initiatieven van zijn zakelijke elite.

Lees meer »

New York wil schadevergoeding betalen aan driehonderd slachtoffers van politiegeweld

De stad New York wil een schadevergoeding van meer dan 20 duizend dollar, omgerekend zo’n 18,7 duizend euro, betalen aan een driehonderdtal betogers die tijdens de Black Lives Matter-protesten in juni 2020 het slachtoffer werden van politiegeweld, zo berichten verschillende Amerikaanse media. In de nasleep van de moord op de Afro-Amerikaan George Floyd kwamen toen wereldwijd massaal veel mensen op

Lees meer »

Kamer erkent Holodomor als genocide

De plenaire Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de erkenning als genocide van de “Holodomor”, de hongersnood waarbij 90 jaar geleden miljoenen Oekraïners het leven lieten. Bijna alle partijen stemden voor, enkel PVDA onthield zich. De stemming werd bijgewoond door een vertegenwoordigster van de Oekraïense ambassade.

Lees meer »

“Dankzij ons zaten de Russen plots zonder munitie”: de Wit-Russische partizanen die hun leven riskeren om oorlog in Oekraïne te dwarsbomen

Een peperduur Russisch verkenningsvliegtuig is zondag “vernield” bij een aanval van Wit-Russische partizanen. Dat zegt de oppositie in het land. Meldingen van getuigen over twee explosies op de Matsjoelisjtsji-luchtmachtbasis lijken de claim te bevestigen. De partizanen steken al een jaar lang Rusland stokken in de wielen. Voor Oekraïne, maar vooral toch uit eigenbelang.

Lees meer »

Delen van VS maken zich op voor zwaar winterweer

Grote delen van de Verenigde Staten zetten zich schrap voor een zware winterstorm. Zo werden ongeveer 60 miljoen inwoners in 28 staten in het westen en noorden van het land gewaarschuwd voor noodweer, melden Amerikaanse media woensdag. Er wordt onder meer zware sneeuwval, regen en hevige wind verwacht, deelde de weerdienst mee.

Lees meer »