Nieuwsfeed

“We zien u”: campagne rond seksueel grensoverschrijdend gedrag richt zich zowel tot slachtoffers als daders

In ons land zijn vier op de vijf vrouwen en de helft van de mannen tussen 16 en 69 jaar al eens slachtoffer van geweest seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vooral jongeren worden getroffen. De Vlaamse overheid lanceert daarom vandaag een nieuwe campagne om jongeren bewust te maken van wat kan en niet kan.

Krantenkoppen in België

Hoger zorgbudget voor 20.000 bewoners woonzorgcentra

Vanaf 1 april 2023 krijgen zo’n 20.000 bewoners in woonzorgcentra een hoger maandelijks zorgbudget. Gemiddeld gaat het om 125 euro extra per maand, voor bewoners met de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO) gaat het om 214 euro per maand extra. Bewoners die nu al recht hebben op het zorgbudget zullen automatisch het hoger bedrag ontvangen. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn

Lees meer »

Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”

Geen enkele Belg maakte ooit een beter EK-debuut dan Nina Pinzarrone twee maanden terug in Finland en nu is de 16-jarige Brusselse ook aan haar vuurdoop toe bij de seniors op het WK kunstschaatsen in Japan. Met welke ambitie? “Een betere score halen dan op het EK.” Maak kennis met het jonge talentje dat voorlopig nog in de schaduw rijdt

Lees meer »

Eerste verdachten zaak ontvoeringspoging Van Quickenborne vrij

Drie verdachten in de zaak rond de vermeende ontvoeringspoging op minister Vincent Van Quickenborne mogen van de onderzoeksrechter de cel verlaten. Het gaat om de drie mannen die in een tweede wagen zaten. Het gaat om Abdellatif M. (49), Farzad Y.(20) en de 22-jarige Mohammed Y. Advocaat Thomas Gillis , advocaat van de laatste, is erg tevreden. “We zeggen al

Lees meer »

Spanning loopt hoog op bij Delhaize: vakbondslui gefouilleerd “alsof we criminelen zijn”

Het spel wordt hard gespeeld tussen Delhaize-vakbonden en -directie. De gewone ondernemingsraad van deze ochtend werd meteen afgeblazen nadat vakbondslui voor de deur opgewacht werden door een grote groep veiligheidsagenten. De directie beval iedereen te fouilleren en binnen de wacht te houden. De vakbondsafgevaardigden weigerden zich te laten fouilleren. “We worden als criminelen behandeld”, klinkt het verbouwereerd bij ACV Puls.

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Musawi (24) bekent na 4,5 jaar dubbele moord: “Ik heb gezwegen uit schaamte voor m’n moeder”

“Het is genoeg geweest. Ik kan het niet meer. Alles wat ze zeggen heb ik gedaan.”Met die woorden heeft Mohammad Musawi (24) na 4,5 jaar de moorden bekend op Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18). Met gebogen schouders en tranen met tuiten wenend. “Ik kan het mezelf nooit vergeven”, zei de beschuldigde compleet onverwacht net voor de procureur-generaal het

Lees meer »

Colruyt tuimelt na 30 jaar uit de Bel20

De aandelen van het technologiebedrijf Barco en de halfgeleiderproducent Melexis worden vanaf maandag 20 maart opgenomen in de Bel20, de index van steraandelen van de beurs van Brussel. Dat heeft beursuitbater Euronext woensdag aangekondigd. Ze komen in de plaats van supermarktketen Colruyt – die na 30 jaar uit de index verdwijnt – en vastgoedinvesteerder VGP.

Lees meer »