Nieuwsfeed

Weerbericht: Bewolkt met kans op buien

Het is vrijdag bewolkt met vooral in het westen en noordwesten enkele buien. De temperaturen zijn zacht: het kwik stijgt tot 12 à 14 graden in de Ardennen en 15 à 17 graden elders in het land. Dat zegt het KMI.

Krantenkoppen in België

Sportarts Filip Spans waarschuwt voor nieuw gymfenomeen: “Bulken zorgt voor leverproblemen en torenhoge cholesterol”

Bulken is het nieuwe gymfenomeen waarbij sporters overdreven veel calorieën innemen, om dan zo hard te sporten dat de bijgekomen massa in spiermassa wordt omgezet. Vaak wordt er dan veel ongezonde voeding gegeten, zodat het bulken zo snel mogelijk gaat. Sportarts Filip Spans verduidelijkt waarom bulken zo’n gevaar vormt voor de gezondheid: “Bulken kan voor lever-en nierproblemen zorgen.”

Lees meer »

25 jaar geleden begonnen de eerste vrouwelijke treinbestuurders: “Mijn schoenen waren twee maten te groot en ik kreeg mannenkleren”

25 jaar geleden kwam er een wet die vrouwen toeliet nachtwerk te doen, onder dezelfde voorwaarden als mannen. Vanaf dat moment konden vrouwen voor het eerst als treinbestuurder aan de slag. De NMBS viert dit jaar dat jubileum en zet op Internationale Vrouwendag de eerste treinbestuursters in de kijker. Stefanie Berat (43) was één van die pioniers: “Er was één

Lees meer »

Italiaanse eiland Lampedusa zit overvol: 2.400 migranten en vluchtelingen in opvangcentrum voor 400 mensen

Het Italiaanse eiland Lampedusa, ten zuiden van Sicilië, kreunt onder een toevloed van migranten en vluchtelingen. De voorbije dagen zijn 2.400 mensen met bootjes aangekomen op het eilandje. Het opvangcentrum van Lampedusa is maar voorzien op 400 mensen. Enkele honderden migranten en vluchtelingen worden vandaag al overgebracht naar Porto Empedocle, aan de zuidkust van Sicilië.

Lees meer »

De Moor wil asielzoekers onderbrengen op meer pontons

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil meer asielzoekers opvangen op pontons. Vandaag gebeurt dat al op één ponton in Gent, maar de staatssecretaris wil dat aantal uitbreiden. Ze gaat daarom overleggen met de havenbesturen om nieuwe locaties te vinden.

Lees meer »

Vriendinnen Jessy en Wiebe stierven vijf maanden geleden in Rome: “Zit die aanrijder eigenlijk nog in de cel? Niemand vertelt ons iets”

Je kind verliezen bij een ongeval in het buitenland en dan vervolgens maandenlang wachten op ook maar een beetje informatie. Het is wat de nabestaanden van hartsvriendinnen Jessy (24) en de zwangere Wibe (25) uit Wevelgem overkomt. “Hun aanrijder was dronken, was onder invloed van drugs en had geen rijbewijs meer”, zegt Evelyne, de mama van Jessy. “Dat weten we,

Lees meer »

Nooit eerder zo veel fietsdoden als in 2022

Vorig jaar waren er in België 95 fietsdoden, het hoogste aantal ooit. Een op de drie slachtoffers in ons verkeer was een voetganger of een fietser. Het totaal aantal verkeersdoden in ons land is in 2022 met acht procent gestegen. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut VIAS in haar jaarlijkse barometer woensdag. Het aantal verkeersdoden daalde wel licht in Vlaanderen, tegenover een

Lees meer »

VK en Nederland zeggen Internationaal Strafhof een miljoen toe voor onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne, conferentie bezig over extra steun

Zo’n dertig ministers van Justitie bespreken vandaag in Londen hoe ze het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag kunnen ondersteunen. Vooral voor het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne is hulp in de vorm van geld, mensen en spullen nodig. Initiatiefnemers Nederland en het Verenigd Koninkrijk zeggen alvast nog eens een miljoen euro en pond toe. Ze hopen dat ook andere

Lees meer »

KIJK. Poetin kondigt aan dat Rusland kernwapenarsenaal gaat versterken

De Russische president Vladimir Poetin heeft in een nieuwe videoboodschap aangekondigd dat Rusland van plan is om zijn nucleair arsenaal te versterken. “Op dit moment vechten onze strijders heldhaftig tegen het neonazisme dat in Oekraïne is ontstaan”, zei het staatshoofd. De Russische militairen moeten om die reden meer geavanceerde wapens ter beschikking hebben, klinkt het. “En we zullen meer aandacht

Lees meer »

“Ze werden in nauwe steegjes gedreven”: gemaskerde hooligans van Benfica vallen met kettingen Club-fans aan en plegen overvallen

De aanloop naar Benfica – Club Brugge wordt ontsierd door schermutselingen in Lissabon. Gisteravond gingen fans van Club Brugge opnieuw in de clinch met politie en supporters van Benfica, die het gemunt hadden op de massaal meegereisde fans van blauw-zwart. Na enkele vechtpartijen kwam de Portugese politie tussenbeide en werden twee fans van blauw-zwart opgepakt.

Lees meer »