Nieuwsfeed

Wie hip wil wonen, verft nu alles in deze ene kleur. “Het heeft een kalmerend effect op me”

Wie dit voorjaar thuis voor een nieuw likje verf gaat, kan er niet naast kijken. De kleur ‘greige’ is hyperpopulair, ook al kan je het met moeite een ‘kleur’ noemen. “Plafonds, muren, deuren: alles moet eraan geloven”, klinkt het bij interieurarchitecten. Waarom zijn we plots zo aangetrokken tot het banale tintje? Hint: de portemonnee speelt weer mee.

Krantenkoppen in België

Georgië trekt omstreden “pro-Russische wet” in na massale protesten

De regeringspartij in Georgië heeft het omstreden wetsontwerp – dat de voorbije dagen massale protesten veroorzaakte – ingetrokken. Dat heeft de partij Georgische Droom laten weten. Volgens de demonstranten was het wetsvoorstel antidemocratisch, anti-Europees en pro-Russisch. De terugtrekking van het voorstel is “onvoorwaardelijk”, klinkt het.

Lees meer »

Kremlin zet massale desinformatiecampagne op poten voor extreem-rechts in Verenigde Staten

Het Kremlin is bezig met een desinformatiecampagne om de Amerikaanse steun voor Kiev te verzwakken. Dit doen ze met de hulp van conservatieve mediasterren en Republikeinse politici. Dat blijkt uit nieuwe studies. Ze gooien met complottheorieën over biowapenlaboratoria in Oekraïne en proberen rechtse Amerikanen ervan te overtuigen dat Poetin staat voor traditionele waarden, religie, het gezin en de strijd tegen

Lees meer »

Piloot maakt speciaal een extra rondje in de lucht zodat alle passagiers kunnen genieten van noorderlicht: “Ongelofelijk!”

De piloot van een vliegtuig dat eergisteren onderweg was van IJsland naar Manchester heeft zijn passagiers een bijzonder magisch moment gegund. Toen het vliegtuig boven de zee door noorderlicht vloog, dimde de piloot alle lichten in het toestel en opvallend: hij maakte ook speciaal een extra rondje in de lucht. Hij deed dat zodat iederéén aan boord van het prachtige

Lees meer »

Belgische scheidsrechtersbazen repliceren op VAR-kritiek: “We gaan beter communiceren, maar we laten onze refs ook niet ‘vermoorden’”

Deze middag was het Belgische Referee Department aan zet: in een rondetafelgesprek met media gaven scheidsrechtersbaas Herbert Fandel en technisch directeur Bertrand Layec hun repliek op een turbulente week en de kritiek op de VAR in het zog van de onbestrafte elleboogstoot van Tajon Buchanan: “Het was een fout, maar we mogen de refs niet onmenselijk behandelen.”

Lees meer »

Tienduizenden Israëli’s demonstreren tegen hervorming rechtssysteem

Tienduizenden mensen zijn zaterdag op straat gekomen in Israël om te betogen tegen de geplande hervorming van de rechterlijke macht. Het gaat al om de tiende achtereenvolgende zaterdagavond van protest. Alleen al in de kuststad Tel Aviv gingen ongeveer 145.000 demonstranten de straat op, in Haifa ongeveer 50.000. Ook in Jeruzalem, Beersheba, Eilat en verschillende andere steden werd tegen de

Lees meer »

“Pogacar, van Aert en Van der Poel zijn een garantie op veel punten”: VTM NIEUWS-sportanker Stijn Vlaeminck maakt zijn Gouden Klassiekers-ploeg

Zaterdag gaat met de Omloop het voorjaar écht van start. VTM NIEUWS-sportanker Stijn Vlaeminck kijkt alvast reikhalzend uit naar de voorjaarsklassiekers en maakte zijn Gouden Klassiekers-ploeg. Wil jij net als Vlaeminck je ideale voorjaarsploeg samenstellen? Schrijf je dan snel in en maak dankzij HLN kans op de hoofdprijs van 7.000 euro.

Lees meer »