Nieuwsfeed

Winnaars van de Ronde van Vlaanderen hebben hun ‘Wall of Fame’ in Kluisbergen

Alle winnaars van de Ronde van Vlaanderen komen voortaan met hun foto op een houten muur in de Ronde van Vlaanderenstraat in Kluisbergen. Tot nu toe werden de foto’s van de wielerhelden op de kasseien gedrukt, maar die vervaagden en geraakten telkens afgesleten.

Krantenkoppen in België

ANALYSE. Dit stikstofakkoord is een serieuze gok van N-VA en CD&V

Dan toch. De Vlaamse regering slaagde er vrijdag op de valreep in een stikstofdeal te brouwen. N-VA en CD&V vonden elkaar door een belangrijk deel van de beslissing voor hen uit te schuiven. Tot 2025 geldt de stikstofregeling van Zuhal Demir. Vanaf dan die van Jo Brouns. Een beslissing over die omschakeling komt opnieuw op de regeringstafel, wellicht vlak voor

Lees meer »

Iran ontdekt op één na grootste voorraad van zeldzaam aardmetaal

Iran heeft naar eigen zeggen de op één na grootste voorraad lithium ter wereld ontdekt in de provincie Hamedan, in het westen van het land. Lithium wordt wel eens omschreven als ‘wit goud’. Het zeldzame metaal is de jongste tijd veelgevraagd. Het is een belangrijk onderdeel voor herlaadbare batterijen voor bijvoorbeeld smartphones, laptops of elektrische voertuigen.

Lees meer »

Moet je het zakgeld van je kinderen indexeren?

De laatste maanden is alles duurder geworden: ook de uitgaven van je kinderen. Is het dan een goed idee om het zakgeld van je kroost mee te indexeren? Volgens de Gezinsbond valt er zeker iets voor te zeggen. Al is het zeker niet in elk geval nodig. "Maak vooral je kinderen bewust van de waarde van geld."

Lees meer »

Terreurproces geschorst tot en met woensdag

Het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 wordt geschorst tot en met woensdag. Zo kan de verdediging van beschuldigde Smail Farisi zich ‘herorganiseren’, na het plotse overlijden van zijn advocaat Sébastien Courtoy vorige maandag.

Lees meer »

Steeds meer jonge mensen krijgen een nekbult door intensief schermgebruik: zo kan jij dat voorkomen (of genezen)

Steeds meer Vlamingen hebben last van een nekbult: een plaatselijke vetophoping onderaan de nek. Vooral vrouwen zijn vatbaar voor de lastige kwaal die door een verkeerde houding wordt veroorzaakt. “We zien een rechtstreeks verband tussen het toegenomen schermgebruik en de stijgende groep patiënten met een nekbult”, zegt dr. Thomas Mathieu (UZ Antwerpen). Hij legt uit hoe je ervan verlost raakt.

Lees meer »

Franse lng-terminals liggen deze week stil vanwege stakingen

Drie van de vier terminals waarlangs Frankrijk vloeibaar gemaakt aardgas (lng) invoert, zijn voor zeven dagen stilgelegd. Dat zei de vakbond CGT maandagavond. Uitbater Elengy, dochter van energiereus Engie, bevestigde de actie. In de vierde terminal, uitgebaat door de Belgische gasnetbeheerder Fluxys, gaat dinsdagochtend een 48 urenstaking van start.

Lees meer »

Na zelfdoding journalist: redactieraad zegt vertrouwen in RTBF-directie op

De redactieraad (SJD) van de Franstalige publieke omroep RTBF heeft haar vertrouwen in het management verloren, blijkt woensdag uit een stemming. De algemene vergadering, uitgebreid met alle nieuwsberoepen, heeft zich unaniem (met vier onthoudingen) uitgesproken over “de noodzaak om onmiddellijk een procedure op te starten om een audit van de werking van RTBF uit te voeren”. Dat meldt de redactieraad

Lees meer »