Nieuwsfeed

Youtube en TikTok moeten beginnen investeren in Vlaamse content

Facebook, Instagram, YouTube en TikTok vallen voortaan onder de Vlaamse stimulusregeling, wat betekent dat ze moeten investeren in Vlaamse content. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist, meldt minister van Media Benjamin Dalle.

Krantenkoppen in België

Gemengde reacties op migratiedeal: van “tevreden met extra opvangplaatsen” tot “dweilen met de kraan open”

Regeringspartij Groen is tevreden met de migratiedeal die het federale kernkabinet woensdagnacht gesloten heeft. “De inspanningen die de groene familie al maandenlang doet in de schoot van de regering, resulteren in een engagement tot duizenden extra opvangplaatsen van de federale regering”, luidt het. N-VA-Kamerlid Theo Francken is minder enthousiast. “Het blijft dweilen met de kraan open.”

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag acteur Axel Daeseleire eruit als kleine jongen. “De Daeseleires? Allemaal wildebrassen”

Dat presentator en acteur Axel Daeseleire (54) graag de grenzen aftast, zagen we in ‘Axel Opgelicht’ en ‘Eenmaal Andermaal’. Maar ook als klein mannetje stak hij graag kattenkwaad uit. Voor onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, haalt hij voor ons zijn beelden uit de seventies en stoute kinderlijke herinneringen boven. “Op de nieuwe school deed ik in het

Lees meer »

Gebrek aan vrouwelijke acts levert Glastonbury kritiek op: hoe zit dat met onze zomerfestivals? 

Het Glastonbury Festival, één van de grootste openlucht muziekfestivals ter wereld, kondigde vorige week met Elton John, Guns ‘n’ Roses en Arctic Monkeys uitsluitend mannelijke afsluiters aan. De Britse media en ook superster Lana Del Rey reageerden verontwaardigd, maar op de Belgische affiches is het (voorlopig) niet veel beter. Rock Werchter heeft bijvoorbeeld maar 1 frontvrouw op het hoofdpodium op

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Louise nam ontslag om aan muziek te werken: “Wil binnen de maand mijn eigen single uitbrengen”

In december werd Louise Goedefroy gekozen als winnares van ‘The Voice Van Vlaanderen’ 2022. Nu, drie maanden later, is het opvallend stil geworden rond de zangeres. “Ik ben weldegelijk aan mijn muziekcarrière aan het werken”, vertelt ze tegen Showbits-reporter Senne. Hoe ze die carrière precies probeert uit te bouwen en welke soort muziek we van haar mogen verwachten, zie je

Lees meer »