Nieuwsfeed

Youtube en TikTok moeten verplicht investeren in Vlaamse films en series

Facebook, Instagram, YouTube en TikTok vallen voortaan onder de Vlaamse stimulusregeling, wat betekent dat ze moeten investeren in Vlaamse content. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist, meldt minister van Media Benjamin Dalle.

Krantenkoppen in België

ASSISEN KOTMOORD. Beschuldigde in het nauw door bloedsporen: “De moordenaar van Youlia liet bijna zeker afdrukken na”

Speurders van het labo troffen na de moorden op Youlia (18) en Nessar (19) een waar bloedbad aan in studentenvoorziening Vlaskot in Kortrijk. “De moordenaar moet bijna zeker schoenafdrukken hebben achtergelaten of bloedsporen op z’n kledij hebben gehad”, getuigden ze in het Brugse assisenhof. En laat net daar het schoentje wringen voor Mohammad Musawi (24).

Lees meer »

De vrouw aan de haard? Ierland houdt referendum over seksistische passages in grondwet

In Ierland zal in november een referendum gehouden worden over het verwijderen van bepaalde seksistische passages in de grondwet, die stellen dat de plaats van de Ierse vrouw aan de haard is. Dat heeft de Ierse regering woensdag aangekondigd, op Internationale Vrouwendag, melden het Franse persagentschap AFP en het persbureau Reuters. De wijzigingen moeten gendergelijkheid in de grondwet verankeren.

Lees meer »

Man dumpt Duitse herder langs de weg: “Harteloos”

Dierenwelzijnsorganisatie Dowdy Ferry Animal Commission heeft een video gedeeld van hoe een hond gedumpt wordt op straat in het Amerikaanse Dallas. Het baasje laadt zijn Duitse herder uit de auto en rijdt zonder om te kijken weg, ondanks dat enkele mensen naar hem roepen. Dowdy Ferry Road is een straat waar heel wat mensen hun ongewenste dieren dumpen: zowel dood

Lees meer »