Nieuwsfeed

Zeker 5% van de Belgen stopt met ademen in hun slaap: wat kan je doen tegen slaapapneu? En hoe kan je het herkennen?

Vandaag is de Dag van de Slaap, maar niet voor iedereen is slaap even evident. 5 tot 15 procent van de volwassen bevolking heeft last van slaapapneu, een aandoening waarbij je tijdens je slaap regelmatig stopt met ademen. Maar hoe weet je of je hier zelf last van hebt? En wat kan je ertegen doen? Longarts Fré Bauters (UZ Gent) beantwoordt de belangrijkste vragen. “Patiënten met deze risicofactor moeten extra opletten.”

Krantenkoppen in België

Vrouw die loog over coma om vriendin 50.000 euro uit de zakken te kloppen, moet 1 jaar naar de cel: “Ze ging zó georganiseerd te werk dat eender wie slachtoffer had kunnen zijn”

Een 38-jarige vrouw uit Ranst moet van de rechtbank in Antwerpen een jaar naar de gevangenis omdat ze een vriendin oplichtte met compleet verzonnen en zielige verhalen. Uit medelijden schoot het slachtoffer haar meer dan 50.000 euro voor. “Deze straf moet zowel een signaal zijn voor de beklaagde als voor de maatschappij”, zegt de rechter.

Lees meer »

Benzine woensdag duurder

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan maximaal 1,801 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag. Het gaat om een toename met 3,1 cent per liter.

Lees meer »

Tien jaar na ‘roof van de eeuw’ gaan laatste verdachten vrijuit: hoe kan dat? En zullen daders ooit nog gevat worden?

Tien jaar na de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem, waarbij een achtkoppig commando aan de haal ging met een buit ter waarde van bijna 38 miljoen euro, zijn de laatste vier verdachten in beroep vrijgesproken. Veertien anderen werden in eerste aanleg al vrijgepleit, waardoor de zaak over de ‘roof van de eeuw’ onbestraft blijft. Wat is er fout

Lees meer »

Raad van Bestuur UGent keurt ondanks hevig protest besparingsronde goed 

De Raad van Bestuur van de UGent heeft vanavond een grote besparingsronde goedgekeurd. Die zal de komende maanden uitgewerkt worden tot een reeks concrete maatregelen ten belope van zowat 30 miljoen euro per jaar. 10 miljoen euro zou de universiteit realiseren met nieuwe inkomsten maar ruim 20 miljoen euro zou komen van besparingen. Wat bij bonden en studenten de voorbije

Lees meer »

Haar moeder werd gedood door Russische leger, nu dankt Anya (13) haar ‘redder’ tijdens Poetins propagandashow

Het was een propagandashow, opgevoerd als een groot popconcert in het Loezjniki stadion in Moskou ter ere van Vladimir Poetin en de eerste verjaardag van de invasie van Oekraïne. Het tragische hoogtepunt: klaarblijkelijk moesten ontvoerde kinderen uit Oekraïne op het podium een dankwoord uitspreken voor hun “redding”. Een van de kinderen was Anya Naumenko, een 13-jarig meisje uit Marioepol, van

Lees meer »

Comité P vraagt pestdossier op bij Politie Haacht

Het ‘pestdossier’ van de politiezone Haacht dat het Nieuwsblad uitbracht, is nu ook opgevraagd door het Comité P. De korpschef van de betrokken zone zou op 1 juni aan de slag gaan bij het Comité P, maar het uitgelekte pestdossier lijkt nu enig roet in het eten te gooien.

Lees meer »

Kantoorruimte dakwerker vernield na brand

In de kantoorruimte achteraan een woning langs de Brugsesteenweg in Pittem brak zaterdagavond brand uit. Het vuur verspreidde zich in de muren naar het dak waar de brandweer erg moeilijk bij kon. Uiteindelijk besloot de dakwerker om een muur van de kantoorruimte meen kraan omver te duwen. Op die manier kon zijn woning gevrijwaard blijven.

Lees meer »

CD&V mikt met gemeenschapscongres op “ziel van Vlaanderen”

CD&V houdt zaterdag in Flanders Expo in Gent haar gemeenschapscongres onder de noemer ‘Respect’. Volgens de Vlaamse christen-democraten staat de Vlaming bij de verkiezingen van 2024 voor de keuze tussen de evolutie naar “een hardvochtig, betuttelend en etatistisch Vlaanderen” of naar een “hecht, authentiek en betrokken gemeenschap”. Voor CD&V staat bij die keuze “de ziel van Vlaanderen op het spel”.

Lees meer »

Commerciële woonzorgcentra tellen vijfde minder personeel dan openbare centra: “Meer winst voor uitbaters maar meer personeel nodig om goede zorg te garanderen”

In een woonzorgcentrum met 100 bewoners werken gemiddeld 37 zorgkundigen als het om een commerciële instelling gaat. In een vzw zijn dat er 43 en in een openbaar woonzorgcentrum 45. Dat blijkt vandaag uit cijfers die Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft opgevraagd.

Lees meer »

In ‘Déjà Vu – Alles is voorbestemd’ speelt Lauren Versnick voor het eerst de hoofdrol, vanaf 7 april op Streamz

Vanaf 7 april is het tweede seizoen van ‘Déjà Vu’ te bekijken op Streamz. Voor actrice Lauren Versnick (‘Studio Tarara’) is het meteen haar eerste hoofdrol. Naast haar herken je Yassine Ouaich (‘Grond’) en Ruth Becquart (‘Twee zomers’). Het is geen vervolg op de eerste reeks met Natali Broods, maar draait rond dezelfde startvraag: Wie heeft niet ooit terug willen

Lees meer »