Nieuwsfeed

“Zelfzeker en in perfect Nederlands, chapeau”: onze royaltywatcher lovend over eerste interview prinses Elisabeth

“Chapeau voor een 21-jarige.” Gisteren gaf prinses Elisabeth voor de eerste keer solo een interview aan ‘VTM Nieuws’. Onze royaltywatcher in Caïro luisterde aandachtig en was onder de indruk van de jonge prinses. “Nochtans was ze best gespannen.” Wat deed ze goed en hoe bereidde ze zich voor?

Krantenkoppen in België

Voka over uitblijven stikstofakkoord: “Miljardenschade dreigt”

De Vlaamse ondernemersorganisatie Voka roept de partijen in de Vlaamse regering – en dus vooral CD&V – op om snel tot een stikstofakkoord te komen. “De totale blokkering loert om de hoek. Vlaanderen dreigt tot stilstand te komen met miljardenschade voor alle sectoren in de economie als rechtstreeks gevolg”, stelt Voka.

Lees meer »

Amerikaanse drone ‘botst’ met Russisch gevechtsvliegtuig: “Als dit een bemand toestel was geweest…”

Volgens het Pentagon heeft een Russisch gevechtsvliegtuig dinsdagochtend een Amerikaanse drone geraakt boven de Zwarte Zee. Het zou de eerste keer zijn dat Rusland en de Verenigde Staten rechtstreeks (en letterlijk) botsen in het kader van de oorlog in Oekraïne. Al ontkennen de Russen zelf dat er contact is geweest. Wie moeten we geloven? En welke gevolgen heeft dit incident?

Lees meer »

KIJK. Chaos in Madrid: Peruaanse nationale ploeg raakt slaags met politie

In Madrid is een goedbedoelde sfeeractie daags voor de oefenmatch tussen Peru en Marokko helemaal uit de hand gelopen. Enkele honderden Peruaanse fans wilden hun voetbalhelden verrassen voor het hotel, maar de Spaanse politie raakte de controle kwijt. Toen een agent Yotu – een van de sterspelers – verwarde met een supporter, werden er klappen uitgedeeld.

Lees meer »

Vlaamse regering weigert aanvragen van universiteiten voor anderstalige opleidingen

De Vlaamse regering heeft vorige week meerdere aanvragen van universiteiten om een anderstalige opleiding in te richten geweigerd, onder meer omdat de masteropleiding burgerlijk ingenieur anders nergens in Vlaanderen nog in het Nederlands zou worden aangeboden. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Ik ben niet het soort flamingant die met een Frans brood onder zijn arm zal sterven

Lees meer »

Protesten tegen Franse pensioenhervorming lopen opnieuw uit de hand: politie gebruikt traangas

In Frankrijk zijn bij spontane protesten tegen de pensioenhervorming opnieuw ongeregeldheden uitgebroken, onder meer in Parijs, Nantes, Montpellier, Rennes en Lille. Dat melden Franse media. Vooral in Parijs was het onrustig. Demonstranten richtten barricades op en staken vuilnisbakken in brand, een demonstrant raakte gewond na een duw door een politie-agent. De politie verrichtte tientallen arrestaties en zette traangas in om

Lees meer »

“Je mag het jezelf wel een beetje vergeven”: afvallers trekken grote ogen bij zien van locatie in ‘Bestemming X’

Na de verrassende exit van Glenn moesten er opnieuw twee kandidaten ‘Bestemming X’ verlaten. Voor Sydney en Natifa is het mysterieuze avontuur definitief voorbij: zij hadden hun ‘X’ het verste van de locatie gezet. En ook wanneer ze te zien kregen waar ze precies zaten, was de verbazing nog altijd even groot. “Ik zou het nog altijd niet kunnen aanduiden

Lees meer »

“Ik kan niks meer slapen en eten”: Oekraïense soldaat openhartig over trauma’s na bloederige strijd in Bachmoet

Oekraïense soldaten die de stad Bachmoet verdedigen in de bloederige strijd tegen Rusland hebben tegenover ‘Kyiv Independent’ onthuld dat ze de dood in de ogen hebben gekeken en kampen met trauma’s. “Toen we hoorden dat we in Bachmoet moesten vechten, wisten we allemaal dat we waarschijnlijk zouden sterven”, aldus soldaat Volodymyr tegen de krant. “Velen van ons zijn overleden, anderen

Lees meer »