Nieuwsfeed

Zo beleefden familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe de finale: “Het bericht ‘Lampje in zicht’… Pure waanzin”

Pure extase om tien voor drie ‘s nachts op de tennisclub in Waregem, waar de familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe zich verzameld hadden. Hij nam deel aan de ultrazware Barkley Marathons en haalde als zeventiende ooit de finish. Hoe wacht je op de uitslag van een wedstrijd waar amper over gecommuniceerd wordt? “Zodra de verwachtte aankomsttijd verloopt, slaat de sfeer om. Waar is Karel?”, doet zus Ann-Sofie (37) het relaas van een nacht vol emotie.

Krantenkoppen in België

ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux

Lees meer »

Moeder vindt zoon (22) dood in gracht nadat ze tracking-app van iPhone gebruikt: “Ik had gespaard kunnen blijven van die afschuwelijke verwondingen”

Een Britse moeder heeft haar 22-jarige zoon dood teruggevonden in een gracht. Toen hij na een avondje uitgaan niet was thuis gekomen, sloeg de moeder alarm en werd er een zoektocht ingesteld. Dankzij de tracking-app op hun iPhones vond ze hem. De zoon was slachtoffer van een aanrijding door een auto, de 22-jarige bestuurder was er vervolgens vandoor gegaan. Hij

Lees meer »

Vader van Wim Opbrouck daagt na jarenlange familievete schoonbroer en zus voor rechter: “Deze belaging moet stoppen”

In een laatste poging zijn rust terug te krijgen, heeft Dirk Opbrouck, ex-schepen van Harelbeke en vader van zanger-acteur Wim Opbrouck, zijn schoonbroer en zijn zus voor de rechter gedaagd. Al vijf jaar lang woedt er tussen hen een familievete, met talloze kwetsende en verwijtende sms’jes, kaartjes en Facebookberichten tot gevolg. In de rechtbank stonden de schoonbroers woensdag voor het

Lees meer »

Nicky werkte sinds zijn 15de in horeca om eigen appartement van 225.000 euro te kopen: “Gelukkig zijn mijn grootouders nog bijgesprongen”

Er zijn steeds meer singles en voor hen is het niet eenvoudig om een huis of appartement te kopen. Banken doen vaak moeilijk over een lening en de aflossing ervan weegt fors op het budget. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat langs bij alleenstaanden die de stap toch hebben gezet. Nicky Louwagie (28) werkte vanaf zijn 15de elke vakantie en elk

Lees meer »

NMBS zet in op ticketcontrole nog voor het opstappen

Treinreizigers zullen vaker hun ticket moeten tonen nog voor ze op de trein stappen. Spoorwegmaatschappij NMBS wil zo discussies tussen de reizigers en de treinbegeleiders aan boord van de trein vermijden, omdat die de belangrijkste oorzaak zijn van agressie tegen het treinpersoneel. Agenten van Securail, de veiligheidsdienst van NMBS, controleerden donderdag in het station Brussel-Zuid.

Lees meer »

Heeft Filip Dewinter aan Russische media gezegd dat er NAVO-kernwapens in Oost-Europa staan? “Verkeerd begrepen door journalist” 

Volgens het Russische staatspersagentschap Ria Novosti heeft politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang) in een interview toegegeven dat de NAVO kernwapens in Oost-Europa stockeert. "Dat heb ik nooit beweerd", zegt Dewinter die door de Russen als "nucleair expert" wordt opgevoerd. Het zou gaan om een telefonisch gesprek met een Brusselse journalist die van oorsprong Franstalig is.

Lees meer »

LIVE ZWEDEN-BELGIË. Zweedse media bezorgd om defensie, maar: “Stunt tegen België is niet onmogelijk” – Rode Duivels starten dag met wandeling

Anderhalve maand na zijn aanstelling is het vanavond zover: de eerste interland onder bondscoach Domenico Tedesco. De Rode Duivels spelen een EK-kwalificatiematch tegen Zweden, meteen een pittige opdracht. Ze begonnen hun dag alvast met een wandeling (zie video hieronder). U kunt het duel hier op de voet volgen of kijken bij VTM – de uitzending begint om 20.45 uur.

Lees meer »