Nieuwsfeed

Zorgverblijf vraagt de stad Gent om kermis rolstoelvriendelijker te maken: “We konden amper één attractie bezoeken”

De Karrekol vzw, een zorgverblijf voor mensen met een meervoudige beperking, wil dat Gent meer inspanningen doet om de Halfvastenfoor ook voor rolstoelgebruikers toegankelijker te maken. Een bezoek gisteren draaide uit op een sisser, ze konden maar één attractie bezoeken. "Er moet meer aandacht voor komen", zegt directeur Jonas Dierckens. De stad belooft al een snelle screening en overleg met andere lokale besturen.

Krantenkoppen in België

LEGO rekent op verdere groei verkopen met meer winkels in China

Speelgoedfabrikant LEGO heeft vorig jaar zijn verkopen opgevoerd dankzij de opening van meer winkels in China en een sterke vraag in West-Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Het Deense familiebedrijf achter de gekleurde plastic bouwsteentjes rekent ook voor dit jaar op een verdere groei van de verkopen, mede door de uitbreiding van het aantal winkels in China.

Lees meer »

Veroordeeld voor zware pesterijen van eigen zoon, maar ouders van overleden Alexander (13) gaan in beroep : “Ze zouden beter gestraft worden zoals hij gestraft werd”

Vier jaar geleden stapte de amper 13-jarige Alexander uit het leven. Alexanders eigen moeder Gaëlle F. (50) en haar vriend Kurt D.W. (53) werden veroordeeld voor de zware pesterijen die aan zijn overlijden vooraf gingen. Ze gingen in beroep en verschijnen volgende week opnieuw voor de rechter. Opvallend: als de rechter in beroep een link ziet tussen de pesterijen en

Lees meer »

Oeganda zet eerste stappen naar wet tegen homoseksualiteit

De Oegandese autoriteiten hebben donderdag de eerste legislatieve stappen gezet voor de goedkeuring van een wet die zware straffen voorziet voor personen die een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. De wet voorziet in maximaal tien jaar gevangenisstraf voor iedereen die homoseksuele activiteiten begaat of beweert LGBTQ te zijn.

Lees meer »

COLUMN. Luister naar Patrick Lefevere en je hoort Marlon Brando in ‘The Godfather’. Ook Don Patrick benut slechts de helft van de medeklinkers die hem door het alfabet ter beschikking worden gesteld

“Ik had goeste om Museeuw uit te maken voor vorte vis.” Columnist Jan Segers bekeek de docuserie ‘Patrick Lefevere, Godfather van de koers’ en vindt de vergelijking treffend. “Luister naar Lefevere en je hoort Marlon Brando. Net als Don Corleone benut Don Patrick slechts de helft van de medeklinkers die hem door het alfabet ter beschikking worden gesteld.”

Lees meer »

Minister-president Jan Jambon roept op: “Alstublieft, laten we nu de rangen sluiten, in het belang van Vlaanderen”

In een opmerkelijke toespraak tot het Vlaams Parlement heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de partijen uit zijn regering opgeroepen om de rangen te sluiten en zijn compromisvoorstel voor een stikstofakkoord goed te keuren. Hij geeft toe dat dit in consensus moeten gebeuren en roept N-VA, Open VLD en CD&V op om de rangen weer te sluiten. De oppositie is

Lees meer »

Vrouw die haar kind ‘pedagogische tik’ gaf, krijgt 4 maanden cel: “Geen sprake van spijt bij de beklaagde”

Een vrouw uit Evere is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier maanden omdat ze haar minderjarige zoon drie jaar geleden een klap had uitgedeeld. Volgens haar advocaat ging het enkel om een ‘pedagogische tik’, maar de rechter oordeelde dat de moeder zich schuldig had gemaakt aan feiten van slagen en verwondingen.

Lees meer »

Wat onthouden we van het proces-Sanda Dia?

Vandaag is het de laatste dag van het proces rond de dood van Sanda Dia, de student die overleed bij een totaal uit de hand gelopen doopritueel. Wat heeft het proces ons geleerd? En is de juridische lijdensweg straks echt gedaan of krijgt dit proces nog een staartje?

Lees meer »

VS keuren wapenverkoop aan Taiwan goed voor 619 miljoen dollar

De Verenigde Staten hebben de mogelijke verkoop van nieuwe wapens aan Taiwan goedgekeurd, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het gaat om onder meer raketten voor Taiwans F-16-gevechtsvliegtuigen en middellange-afstandsraketten van het type AMRAAM, aldus het Pentagon. De wapens worden geleverd door Raytheon en Lockheed Martin. De verkoop is goed voor een totaal van 619 miljoen dollar (581,2 miljoen

Lees meer »