Nieuwsfeed

100 kilometer lopen levert Kom op tegen Kanker meer dan 1,3 miljoen euro op

In Deinze vindt zondag de vijfde editie van de 100km-run plaats. Meer dan 2.000 deelnemers verschijnen aan de start om samen 100 kilometer te lopen. Dat levert Kom op tegen Kanker 1.335.000 euro op voor onderzoek. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Kantoorruimte dakwerker vernield na brand

In de kantoorruimte achteraan een woning langs de Brugsesteenweg in Pittem brak zaterdagavond brand uit. Het vuur verspreidde zich in de muren naar het dak waar de brandweer erg moeilijk bij kon. Uiteindelijk besloot de dakwerker om een muur van de kantoorruimte meen kraan omver te duwen. Op die manier kon zijn woning gevrijwaard blijven.

Lees meer »

LIVE TIRRENO-ADRIATICO. “Het is geen doel”: Van Aert begint vroeg aan z’n tijdrit en zal volgens ploegleider niet voluit gaan

Na Parijs-Nice gisteren start vandaag ook de Tirreno-Adriatico. De renners beginnen aan de zevendaagse Italiaanse rittenkoers met een vlakke tijdrit van 11,5 kilometer. Hoe komt Wout van Aert voor de dag? Onze landgenoot begint er relatief vroeg aan, om 12u56, en zou volgens zijn ploegleiding geen doel gemaakt hebben van deze tijdrit. Mathieu van der Poel start een stuk later

Lees meer »

Selena Gomez bedankt haar pas behaalde 400 miljoen volgers op Instagram: waarom stijgt haar populariteit opeens? 

Zangeres Selena Gomez is sinds afgelopen vrijdag de eerste vrouw ooit met 400 miljoen (ondertussen al 402 miljoen) Instagramvolgers op haar naam. Ze postte gisteren nog dat ze die allemaal stuk voor stuk zou willen knuffelen. Een beetje emotioneel dus, wellicht omdat de plotse stijging voor een deel te wijten is aan de vermeende ruzie met Amerikaans model Hailey Bieber

Lees meer »

Patiënt zal sneller kunnen zien of borstkliniek erkend is

Patiënten zullen in de toekomst sneller kunnen opzoeken of een zorgprogramma voor borstkanker, maar ook andere zorgprogramma’s, erkend zijn. De informatie wordt eenvoudig toegankelijk gemaakt via de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat zei Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) dinsdag in het parlement na vragen van Maaike De Rudder (CD&V) en Immanuel De Reuse (Vlaams Belang).

Lees meer »

Grootste leverancier komt nu ook met vast contract voor “beperkte hoeveelheid klanten”: is het interessant voor jou?

Engie lanceert voor het eerst sinds het begin van de energiecrisis weer een vast contract. Het is maar beschikbaar voor een “beperkte hoeveelheid” klanten, zegt de marktleider. Is het interessant om je daar meteen voor in te schrijven? Of kies je toch beter een variabel contract? Of dat ene andere soort contract waar energieleveranciers bewust niet mee uitpakken?

Lees meer »

De achterblijvers

Fotograaf Gert Jochems trok naar Chasiv Yar, een Oekraïens stadje nabij Bachmoet, de stad in de Donbas waar al maanden hevig gevochten wordt. Zijn verblijf werd gekleurd door enkele emotionele ontmoetingen.

Lees meer »

RECENSIE. “De verrassing ebt weg, de verbluffing blijft”: Stromae start in ‘Paleis 12′ ongeziene concertreeks

“Bonsoir, les Brusseleirs.” De Maestro kwam thuis. Met acht keer ‘Paleis 12′ en één dag Werchter mag Stromae in 2023 op Belgische bodem maar liefst 208.000 volgelingen voor zijn podium verwachten. In Brussel werd hij na omzwervingen in Amerika en zelfs zonder spectaculaire verrassingen als ‘verloren zoon’ onthaald en net niet ‘heilig’ verklaard. Maar ‘zalig’ was de Maestro wel. Met

Lees meer »