Nieuwsfeed

39 dagen na aardbeving toch nog kat gered uit appartement in Turkije

Reddingswerkers hebben 39 dagen na de aardbevingen in Turkije alsnog een kat weten te redden. Het dier zat opgesloten op de achtste verdieping van een appartementencomplex. Omdat het baasje nu pas zijn kat als vermist opgaf, was het dier nog niet eerder gevonden.

Krantenkoppen in België

2 op de 5 Thalys-treinen rijden niet, 10 ton afval in de straten en gewelddadige betogingen: is een citytrip in Parijs een goed idee? Twee Vlamingen getuigen

Ondanks de haast apocalyptische beelden, trekken nog steeds Thalys-treinen vol toeristen naar Parijs. Maar is dat een goed idee als de Lichtstad letterlijk in brand staat? Kan je het Louvre bezoeken, gezellig koffie drinken in Montmartre en geraak je overal met de metro? We vroegen het aan twee Vlamingen voor wie Parijs een tweede thuis is.

Lees meer »

“Zij wil zo graag in de villa blijven wonen dat ze alles pikt”: verzoening André Hazes en Monique Westenberg lokt gemengde reacties uit

“Nou neem je ’m nooit meer terug!”, had haar moeder gewaarschuwd, maar daar heeft Monique Westenberg (45) duidelijk geen oren naar. Voor de vierde keer heeft ze zich verzoend met André Hazes (29). Maar of er van echte liefde sprake is, blijft onduidelijk, schrijft ‘TV Familie’. De uitspraken van André zelf doen alvast de wenkbrauwen fronsen: “Friends with benefits? Ja,

Lees meer »

Philipsen spreekt van “gemist kans”, ook De Lie moet tevreden zijn met ereplaatsen in Waregem: “Ben nog niet echt een Flandrien”

De Belgische sprinters zijn er niet in geslaagd om mee te strijden voor het podium in Dwars door Vlaanderen. Achter de ongenaakbare Christophe Laporte wisten de Spanjaard Lazkano en de Amerikaan Powless nog voor het peloton te blijven. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) moesten tevreden zijn met een dichte ereplaats.

Lees meer »

Faillissement van Silicon Valley Bank treft bedrijven en cryptowereld

De plotselinge neergang van de Amerikaanse bank Silicon Valley Bank (SVB) vrijdag heeft flinke gevolgen voor bedrijven. Maar ook de cryptowereld is getroffen. De Amerikaanse overheid heeft de bank weliswaar overgenomen en garandeert tegoeden tot 250.000 dollar (zo’n 235.000 euro), maar het overgrote deel van de tegoeden bij de bank was veel hoger. Het bedrijf deed veel zaken met techstart-ups.

Lees meer »

Tijd om weer over te schakelen op zomerbanden

Mobiliteitsfederatie Traxio roept automobilisten op om hun winterbanden te vervangen door zomerbanden, nu de temperaturen in stijgende lijn gaan. “Bij warmere temperaturen slijten winterbanden immers niet alleen sneller dan zomerbanden maar ze presteren ook minder goed, en dat al vanaf temperaturen boven 7 graden Celsius”, aldus Traxio.

Lees meer »

Hoe goed is jouw Antwerps? Doe de test!

Elke regio, elke stad, elk dorp heeft een dialect. Woorden voor alledaagse voorwerpen of veelgebruikte uitdrukkingen klinken vaak helemaal anders in een andere streek. Hoe goed ken jij het dialect van jouw regio? Tijd voor een testje!

Lees meer »

Invloedrijk tijdschrift: “President Xi Jinping zegt dat hij China aan het voorbereiden is op oorlog”

De Chinese president Xi Jinping zegt dat hij zijn land aan het klaarmaken is voor oorlog. Dat meldt het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift ‘Foreign Affairs’. Het thema dook deze maand op in vier verschillende toespraken van Xi tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese parlement en zijn hoogste politieke adviesorgaan. “Durf te vechten”, zei hij onder meer aan zijn generaals.

Lees meer »