Nieuwsfeed

Aangrijpend afscheid van Ikram (17), die overleed na ongeval met step: “Ik kan dit niet plaatsen en zal het ook nooit kunnen”

In het meditorium van het uitvaartcentrum Dhondt in Oudenaarde namen familie en vrienden afscheid van Ikram Tepper (17), het meisje dat overleed aan haar verwondingen nadat ze met haar step door een auto werd aangereden op de N60 in Ouwegem. Het was een serene dienst met aangrijpende foto’s, getuigenissen en de lievelingsmuziek van Ikram.

Krantenkoppen in België

Schoolbegeleiders riskeren veroordeling na verdrinking van 4-jarige jongen uit Anderlecht in vijver van Kasteel van Gaasbeek

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is het proces van start gegaan rond de dood van een 4-jarige kleuter die in oktober 2018 verdronk tijdens een schooluitstap in de vijver van het Kasteel van Gaasbeek. Op de beklaagdenbank zitten vier schoolbegeleiders die volgens het parket verantwoordelijk zijn voor de dood van het kind, door een gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid.

Lees meer »

Honderden mensen nemen pakkend afscheid van Kilian (18): “Het lot heeft je weggerukt uit ons leven, maar niet uit ons hart”

“Als ik met jou kon ruilen, zou ik het meteen doen. Ons hart is gebroken en zal nooit meer helen.” Honderden familieleden en vrienden hebben zaterdag in Boom afscheid genomen van de 18-jarige Kilian Vernimmen, die vorige week woensdag om het leven kwam bij een motorongeval in Willebroek. De opkomst aan het uitvaartcentrum was zelfs zo groot dat de straat

Lees meer »

“Gearresteerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspionageteam

Een hacker die vijf jaar geleden in Nederland opgepakt werd, blijkt nu aan het hoofd te staan van ‘Sandworm’. Dat is het meest gevreesde Russische cyberspionageteam, opererend onder de vleugels van de militaire inlichtingendienst GROe. Dat belaagt de stroomvoorziening in Oekraïne, maar mengt zich ook in onderzoeken naar chemische wapens en doping in de sport. Bekijk hier hoe dat gebeurt

Lees meer »

Ondanks verbod trekken tractoren naar Den Haag voor stikstofprotest, klimaatactivisten blokkeren de snelweg

In Nederland trokken tientallen tractoren in de vroege ochtend naar Den Haag, ondanks het verbod van de gemeente om met landbouwvoertuigen naar het centrum te rijden. De politie heeft tientallen tractoren van de weg gehaald. Het wordt een grote betogingsdag in Den Haag want naast boerenprotest tegen de plannen om de stikstofuitstoot te verminderen, trekken ook de radicale klimaatactivisten van

Lees meer »

Vrouw (50) belandt onder wagen in Nijlen: “Haar toestand is kritiek”

In de Hellevoortstraat in Nijlen heeft brandweerzone Rivierenland op vrijdagavond een dame van 50 jaar vanonder een personenwagen gehaald. De vrouw, woonachtig in Nijlen, werd met kritieke verwondingen overgebracht naar het UZA in Edegem. Het ongeval vond plaats rond 23 uur. “Het onderzoek moet de omstandigheden van het ongeval uitklaren. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek”, geeft

Lees meer »

Chris (62) raakte een groot deel van zijn pensioen kwijt door een scheiding: “Van 500 euro per maand kan niemand rondkomen”

Apotheker Chris Bulteel (62) uit Tienen heeft volgens MyPension recht op een wettelijk pensioen van… 502 euro. Dat is het gevolg van zijn jarenlange statuut als meewerkende echtgenoot in combinatie met een scheiding en tweede huwelijk. Hoe komt het dat je pensioenrechten kan kwijtspelen bij een scheiding?En wat als je later hertrouwt? Pensioenexperte Ria Janvier (UAntwerpen) analyseert het verhaal van

Lees meer »

Studio 100 schuift CEO van pretparkengroep Plopsa Steve Van den Kerkhof opzij

De topman van Plopsa Steve Van den Kerkhof zal moeten vertrekken bij de pretparkengroep van Studio 100. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Studio 100 meldt dat er morgen officieel gecommuniceerd zal worden. Midden februari kwam Van den Kerkhof onder vuur te liggen nadat De Tijd had bericht over tirannieke praktijken en pesterijen in het pretparkenbedrijf

Lees meer »