Nieuwsfeed

Advocaat van ‘Paterberg’, over het slot van het proces-Sanda Dia: ‘Mijn cliënt vindt een doop echt niet meer aanvaardbaar’

.

Krantenkoppen in België

Niet alle Vivaldi-partijen zijn positief over fiscale hervorming van Van Peteghem: Bouchez (MR) valt over één maatregel

De meeste partijen van Vivaldi zijn voorzichtig positief over de fiscale hervorming die minister van Financiën Vincent Van Peteghem woensdag op de regeringstafel heeft gelegd. De CD&V-minister wil de nettolonen fors verhogen en dat budgettair compenseren door hogere lasten op consumptie en vermogen. Voorlopig schiet enkel MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op het plan.

Lees meer »

“Zelfs thuis vielen ze mij én mijn vrouw lastig”: Björn (45) getuigt na pesterijen door collega-agenten, waardoor hij twee zelfmoordpogingen ondernam

Ze bootsten zijn tic na. Vulden zijn werkschoenen met vuilnis. En bleven hem zelfs met berichten bestoken toen hij ziek thuis zat. Björn (45) werd zodanig gepest door zijn collega’s van de politie en het Veiligheidskorps dat hij twee zelfmoordpogingen ondernam. Het Openbaar Ministerie heeft nu straffen van zes tot twaalf maanden cel gevorderd tegen zijn ex-collega’s, 29 Antwerpse agenten.

Lees meer »

Debat met Filip Dewinter (Vlaams Belang) aan KU Leuven botst op protest: “Maar extreemrechts is nog nooit verdwenen door het dood te zwijgen”

Het migratiedebat van LVSV Leuven tussen Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Maurits Vande Reyde (Open Vld) aan de KU Leuven lokt protest uit. In een open brief klagen professoren, studenten en middenveldorganisaties aan dat het debat de omvolkingstheorie normaliseert. Rector Luc Sels “distantieert zich ondubbelzinnig van zijn boodschap”, maar gaat het debat niet verbieden.

Lees meer »

Trump: “Alleen ik kan een derde wereldoorlog voorkomen”

Donald Trump is “de enige die de wereld kan redden van een derde wereldoorlog”. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president zaterdag gezegd, op de jaarlijkse conservatieve conventie die in voorsteden van Washington werd gehouden. Trump haalde ook uit naar de “oorlogszuchtige Democraten en imbeciele Republikeinen”. “We hadden een Republikeinse partij die geleid werd door monsters, neoconservatieven, globalisten, fanatieke aanhangers van

Lees meer »

LIVE. ‘Everything, Everywhere, All At Once’ haalt Oscars binnen aan lopende band, ook ‘All Quiet On The Western Front’ wint beeldje

Vanavond worden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. In tegenstelling tot vorig jaar worden alle beeldjes live tijdens de awardshow overhandigd. Zal ‘All Quiet On The Western Front’ zoals verwacht de grote winnaar van de avond worden? En gaat ook België straks met een beeldje aan de haal? Volg hier alles live mee.

Lees meer »

“Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”: Bram Verbruggen en nieuwe weerman vangen pensioen Frank Deboosere op

Geen lange vakantie deze zomer voor Sabine Hagedoren en plots een pak meer werk voor de derde VRT-weerman Bram Verbruggen. Dat zijn de onmiddellijke gevolgen van het plotse vertrek van Frank Deboosere. Die gaat, vanaf volgende week al, vervroegd met pensioen. “Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”, weet Bram Verbruggen inmiddels. Gelukkig is er – zo vernemen we – al

Lees meer »

Ooit vechtersbaas, nu grote winnares van de Oscars: dit is Michelle Yeoh (60), die ooit de vloer aanveegde met Jackie Chan

Zondagnacht werd er tijdens de 95ste editie van de Oscars geschiedenis geschreven: voor de eerste keer ooit ging de Academy Award voor ‘beste actrice’ naar een vrouw van Aziatische afkomst. Voor Michelle Yeoh (60) is het de bekroning van haar veertig jaar durende carrière, waarin ze zelf waanzinnige stunts deed, de legendarische Jackie Chan inmaakte en een stoere Bondgirl speelde.

Lees meer »