Nieuwsfeed

ANALYSE. China is een valse vredesapostel. Maar het is wel de enige naar wie Poetin én Zelensky luisteren

De kans op vrede stijgt met het bezoek dat de Chinese leider Xi Jinping maandag aan Moskou brengt. Verwacht wordt dat hij daarna ook met Zelensky zal praten. Niemand heeft betere kaarten dan Xi om de oorlog te stoppen — zeker nu hij in het Midden-Oosten al iets onmogelijks heeft bereikt. Maar er zijn twee struikelblokken: de Amerikaanse Republikeinen en een lading Chinese geweren. We leggen uit hoe die boel kunnen verbrodden en waarom China misschien ook wel genoegen neemt met een mislukte vredespoging.

Krantenkoppen in België

Tesla verlaagt prijzen in VS tweede keer dit jaar

De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla heeft de prijzen van enkele modellen op zijn thuismarkt opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. Het bedrijf dat wordt geleid door miljardair Elon Musk, hoopt daarmee de vraag aan te wakkeren, na verschillende kwartalen van tegenvallende leveringen.

Lees meer »

Dodentol na noodweer in Brazilië loopt op tot 50

Het dodental als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door stortregens in het zuidoosten van Brazilië is gestegen tot minstens 50, terwijl reddingwerkers door de puinhopen blijven graven. Alleen al in de zuidoostelijke stad Sao Sebastiao zijn tijdens het carnavalsweekend 49 doden geteld, een andere dode werd gemeld in de kustplaats Ubatuba. Volgens de deelstaatregering worden nog altijd tientallen mensen

Lees meer »

Kan wrok na het verlaten van Jehova’s Getuigen zo diep zitten dat er moordpartij van komt? Ex-leden getuigen: “Ouders zetten gewoon hun kinderen buiten”

De dader van de schietpartij in Hamburg was een voormalig lid van de Getuigen van Jehova. Hoewel het precieze motief van de man nog onduidelijk is, rijst de vraag of er redenen zijn waarom ex-leden wrok zouden koesteren tegenover hun gewezen geloofsgenoten. We vroegen het aan twee uitgetreden Jehova’s Getuigen. “Als je uittreedt, ben je sociaal dood.”

Lees meer »

LIVE OMLOOP. Onze wielerredactie ziet één grote favoriet – teams arriveren in Gent, waar dadelijk ploegenpresentatie volgt

Vandaag gaat het wielervoorjaar eindelijk écht van start met de Omloop. Wout van Aert zal zichzelf niet opvolgen als winnaar, maar met onder anderen Arnaud De Lie, Tom Pidcock en Christophe Laporte staat er een pak kanshebbers te popelen om de Omloop op hun erelijst bij te schrijven. In onderstaande liveblog hoeft u geen pedaalstoot van de koers te missen.

Lees meer »

Reddingsmissie voor behoud van ‘s werelds grootste kikker

De goliathkikker, die zijn naam eer aan doet met zijn 3,3 kilo en lichaamslengte van zo’n 34 centimeter (exclusief de poten), is de grootste kikkersoort op aarde. De reuzenkikker, ter grootte van een kat, beschikt jammer genoeg over een plaatsje op de lijst met bedreigde diersoorten. Een lokale natuurbeschermer zette daarom een speciaal project op om te vechten voor de

Lees meer »

Hoeveel kregen De Croo en Bracke?

Zelfs Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) krijgt het niet meer uitgelegd – zelfs niet in gebrekkig Nederlands. Waar eergisteren nog iedereen uit de lucht viel over het bestaan van de pensioenbonussen voor De Croo, Bracke en nog acht hoge ambtenaren, wordt steeds meer duidelijk dat een alert parlement het wél had kunnen weten.

Lees meer »

Geen forfait, wel een rematch: Charleroi-Mechelen wordt dan toch herspeeld

De match tussen Charleroi-Mechelen, die stopgezet werd door het wangedrag van enkele Charleroi-supporters, wordt dan toch vanaf de eerste minuut herspeeld. Aanvankelijk werd gedacht dat het duel zou uitdraaien op forfaitcijfers in het voordeel van Mechelen, maar daar heeft de Disciplinaire Raad van de Pro League ander over beslist. Er komt wel degelijk een rematch, maar wel een achter gesloten

Lees meer »

Dag van de waarheid voor stikstofakkoord? “Kabinet-Jambon zegt dat het vandaag moet gebeuren” 

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn regering nog niet samengeroepen om te beslissen over het stikstofdossier. Voorlopig houdt hij het nog steeds bij aparte gesprekken over het "deblokkeringsvoorstel" dat door het kabinet van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is opgesteld. "Maar op het kabinet van Jambon steken ze niet onder stoelen of banken dat het vandaag moet gebeuren",

Lees meer »