Nieuwsfeed

Antwerp bijt tanden stuk op tienkoppig Charleroi en verliest voor het eerst in tien competitiematchen

Antwerp leed tegen Charleroi zijn eerste nederlaag in tien competitiematchen en liet zo een unieke kans liggen om dichter bij leider Genk te sluipen. Verdiend was het Antwerpse verlies niet, maar de Great Old miste wat geluk en… de geblesseerde Vincent Janssen.

Krantenkoppen in België

Vierde ontploffing in enkele weken tijd in Mechelen

Mechelen is voor de vierde keer in enkele weken tijd opgeschrikt door een ontploffing. Onbekenden lieten een explosief ontploffen bij een woning aan de Zwartzustersberg. Niemand raakte gewond. De politie sluit momenteel nog niets uit, maar onderzoekt ook of er een link is met het drugsmilieu.

Lees meer »

Amerikaanse centrale bank verhoogt rente opnieuw met 25 basispunten

De Federal Reserve heeft woensdag de rente opnieuw verhoogd met 25 basispunten. De Amerikaanse centrale bank moest een evenwicht zien te vinden tussen enerzijds de strijd tegen de hoge inflatie (waarvoor de rente wordt opgetrokken om de vraag te laten afkoelen) en anderzijds de plotse bankencrisis in de VS, met de val van Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Lees meer »

Klimaatverandering kan Duitsland 900 miljard kosten tegen 2050

Tegen 2050 kan de klimaatverandering Duitsland 900 miljard euro kosten. Dat blijkt maandag uit een studie, waarvoor verscheidene ministeries de kostprijs van uiteenlopende niveaus van klimaatopwarming onderzochten. In het goedkoopste scenario komt Berlijn er vanaf met 280 miljard euro, maar de onderzoekers wijzen er wel nog op dat het prijskaartje “veel hoger kan zijn dan de scenario’s in het model

Lees meer »

Metejoor verovert nu ook Nederland: “Hij is de nieuwe Marco Borsato”

Vlaanderen ligt intussen al een tijdje aan z’n voeten, maar ook onze noorderburen smelten stilaan en masse voor Metejoor (32). De zanger speelde vrijdagavond een uitverkocht concert in de Melkweg in Amsterdam. De reacties nadien waren unaniem lovend. “Hij slaagt erin om de sound van Marco Borsato in een nieuw jasje te steken”, klonk het in ‘RTL Boulevard’.

Lees meer »

LIVE STRADE BIANCHE. Titelverdediger Lotte Kopecky blijft bescheiden: “Topfavoriet? Dat zal je me nooit horen zeggen”

Zaterdag staat de Strade Bianche op het programma. Titelverdediger Tadej Pogacar en Wout van Aert zijn niet van de partij, maar met Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe en Tom Pidcock verschijnt wel veel ander schoon volk aan de start. Bij de vrouwen is Lotte Kopecky topfavoriet om zichzelf op te volgen. Volg de Italiaanse klassieker via onderstaande liveblog op

Lees meer »

Bekwame helpers, zoals leerkrachten of chiroleiders, mogen binnenkort insulinespuit zetten

De federale regering keurt vandaag normaal een wetsontwerp goed over de ‘bekwame helper’. Dat moet ervoor zorgen dat iemand die zelf geen verpleegkundige is toch verpleegkundige handelingen mag verrichten, bijvoorbeeld het toedienen van insuline aan jongeren met diabetes. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de wettelijke regeling tegen eind september rond hebben.

Lees meer »

Neefje van drugsbaas ‘Flash’ voert 4,5 ton cocaïne in vanuit zijn villa in Marbella: Spaanse politie houdt hem aan

Drugsbaas Yannick W., bijgenaamd ‘Flash’ mag dan al veroordeeld zijn tot 26 jaar gevangenisstraf voor drugsinvoer, zijn handeltje blijft wel draaien. Nu is zijn neef Yersen V. (37) in Marbella opgepakt, samen met een andere vertrouweling Jonas W. De mannen zouden een bende in Antwerpen en Mechelen hebben aangestuurd die in vier maanden tijd liefst 4,5 ton cocaïne heeft ingevoerd.

Lees meer »

Investeren in vastgoed: kies je best in een appartement of huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”

20 tot 30 procent van de vastgoedkopers zijn investeerders die een pand willen verhuren. Hoewel er ook steeds meer huurders op de markt komen, is lang niet iedere vastgoedinvestering een succesverhaal. Koop je best een huis of appartement? Met welke troeven kan je de huurprijs optrekken? En hoe zorg je ervoor dat je zelf zo weinig mogelijk tijd aan verliest?

Lees meer »

KIJK. Ploegmaat Evenepoel ziet af in wiel van de wereldkampioen: “Dit moest een rustige rit worden”

Geen Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico voor Remco Evenepoel, wel opnieuw een Spaanse stage op en rond de Teide ter voorbereiding van de Giro. Dat zal Fausta Masnada geweten hebben. De Italiaanse ploegmaat van de wereldkampioen bij Soudal Quick-Step postte op zijn Instagram een beeld van wat gisteren een “rustige training” beloofde te worden. Alleen maar om op een volgend shot te

Lees meer »