Nieuwsfeed

Belgische onderzoekster ontdekt nieuwe molecule om psoriasis te bestrijden

Een nieuwe molecule ontdekt door het team van de Belgische onderzoekster Nathalie Franchimont is zaterdag gepubliceerd in de American Academy of Dermatology. Franchimont leidt het laboratorium Nimbus Therapeutics in Massachusetts.

Krantenkoppen in België

Matthijs Verhanneman kan met Roeselare 9de keer Beker van België winnen en zijn 22ste (!) trofee op zak steken: “Heel Europa kijkt naar het Sportpaleis”

De bekerfinales volleybal in het Antwerpse Sportpaleis luiden zondag een volksverhuizing in. Meer dan 10.000 tickets gingen de deur uit voor de clashes tussen Roeselare en Menen bij de mannen en Asterix Avo en Gent bij de vrouwen. Voor Roeselare-aanvoerder Matthijs Verhanneman (34) zou het de achtste bekerwinst zijn. Pittig detail: de roots van hét clubmonument bij Roeselare liggen in…

Lees meer »

Britten en EU staan op een zucht van definitief Brexit-akkoord, al is het maar de vraag of dat de problemen zal oplossen

De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Britse premier Rishi Sunak zetten normaal gezien maandag hun handtekening onder een akkoord dat de problemen met de Brits-Europese grens in Noord-Ierland definitief moet oplossen. Maar of Sunak de deal bij de hardliners in zijn partij en vooral bij de Noord-Ierse protestanten verkocht krijgt, is maar zeer de

Lees meer »

Oosteroever in Oostende aangesloten op warmtenet

Op de Oosteroever, de wijk aan de vuurtoren in Oostende, zijn de bijna 100 appartementen van de Ensor Tower II aangesloten op een warmtenet. Bouwpromotor Versluys werkte hiervoor samen met Beauvent, een burgerinitiatief dat investeert in hernieuwbare energie.

Lees meer »

Hebt u een vraag voor Bart De Wever (N-VA)?

Bart De Wever (N-VA) is zondagmiddag studiogast bij VTM Nieuws. Hebt u een vraag voor de N-VA-voorzitter? Over het stikstofakkoord dat uitblijft? Over zijn nieuwe boek ‘Over Woke’ waarin hij zich geen liefhebber toont? Of over de pensioenpremies die oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke en Herman De Croo genoten? Stel ze dan hier.

Lees meer »

“1.200 calorieën per dag in een strikt dieet is gewoon te weinig!”: 3 lezers getuigen hoe gezonde influencers hen van dat eeuwige dieet afhielpen

Laat jij je voor het eten soms inspireren door ‘influencerchefs’? Dan ben je niet alleen. En dat is niet altijd zo slecht: uit onderzoek van Viktor Proesmans (UGent) naar consumentengedrag blijkt dat het eetpatroon van volgers van gezonde chefs vaker écht opschuift naar een gezondere levensstijl. Natacha (49), Katrien (46) en Lore (34) getuigen over wie en wat hun leven

Lees meer »

Daarom kiezen Charlotte Timmers en Robin Pront voluit voor elkaar: “Pas toen we afstand hadden genomen, beseften we dat het té mooi was”

Ze bewezen met ‘Zillion’ al dat ze samen grootse dingen kunnen verwezenlijken, maar binnenkort volgt hun mooiste project. Onder de Thaise zon ging Robin Pront op één knie voor Charlotte Timmers. Waarom het zo goed klikt, hoe ze elkaar weer terugvonden na een eerdere breuk en ook: hoe Robin ei zo na z’n huwelijksaanzoek de mist zag ingaan, wordt nu

Lees meer »

Ruim een op de zeven bedrijven nog niet klaar voor ‘recht om los te koppelen’, volgens Acerta

Meer dan een op de zeven bedrijven – oftewel vijftien procent – heeft nog geen afspraken vastgelegd rond deconnectie, het recht om los te koppelen van het werk buiten de uren. Deconnectie kadert binnen de arbeidsdeal waarover de federale regering het eind vorig jaar eens raakte. Hoewel de deadline dringt, blijkt uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta dat verschillende bedrijven

Lees meer »

Vakbond roept op tot staking beveiligers Duitse luchthavens

De Duitse vakbond Verdi heeft beveiligers op de luchthavens van Berlijn, Hamburg, Hannover en Bremen opgeroepen maandag te gaan staken. De beveiligers zouden niet voldoende betaald krijgen voor de werkzaamheden, die vaak op onregelmatige uren plaatsvinden. Volgens Verdi zijn de toeslagen voor die onregelmatigheid al sinds 2006 niet verhoogd.

Lees meer »

Twintig jaar geleden vielen VS en Groot-Brittannië Irak binnen

Op 20 maart 2003 vallen de VS en Groot-Brittannië Irak binnen om het regime van Saddam Hoessein omver te werpen. De invasie kadert in de ‘Global War on Terror’, de Amerikaans militaire campagne die toenmalig Amerikaans president George W. Bush had gelanceerd na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center in New York en het

Lees meer »

Tussen water en vuur

In Pakistan zijn er gevechten gaande tussen de Pakistaanse politie en aanhangers van Imran Khan. Die laatsten verzamelden zich dinsdag buiten zijn huis in de oostelijke stad Lahore, met als doel de arrestatie van de voormalige premier te voorkomen. De politie probeert Khan te arresteren omdat hij niet voor de rechtbank was verschenen na beschuldiging van diefstal. Een plaatselijke rechtbank

Lees meer »

Na de ophef rond behandeling borstkanker: “We zien nu dat de ziekenhuizen de waarheid soms anders verpakken”

Het borstkankeronderzoek van het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg maakt pijnlijk duidelijk dat patiënten in ons land niet altijd de beste zorg krijgen. Speelt dit ook bij andere aandoeningen? En waar vind je pakweg de lijst met erkende hartcentra? “De overheid heeft nog veel werk om meer transparantie in te brengen”, zegt professor Dirk Devroey (VUB). We vroegen hem hoe je

Lees meer »

Grondwettelijk Hof houdt verdrag Belgisch-Iraanse gevangenenruil overeind, lichtpunt voor Belgische hulpverlener in Iraanse cel 

Het Grondwettelijk Hof heeft het verdrag dat een ruil tussen Belgische en Iraanse gevangenen mogelijk maakt niet vernietigd. Dat is relatief goed nieuws voor de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele, die al maandenlang vastzit in een gevangenis in Iran. De Iran-deal had het mogelijk gemaakt om hem terug naar ons land te brengen in ruil voor de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah

Lees meer »