Nieuwsfeed

Beste schoenenpoetsers van Europa verkozen in Brussel

In Brussel hebben de beste schoenenpoetsers van Europa gestreden om een gouden borstel. Mensen konden in Tour & Taxis het hele weekend hun leren schoenen laten poetsen. Een jury hield de deelnemers nauw in de gaten en deelde uiteindelijk twee prijzen uit voor beste techniek en nog een derde voor klantvriendelijkheid en ondernemerschap.

Krantenkoppen in België

Tessenderlo krijgt toch Vlaams geld voor pensioen van statutaire ambtenaren

Het Grondwettelijk hof geeft de gemeente Tessenderlo gelijk omdat ze niet kon rekenen op een tussenkomst van de Vlaamse regering in de pensioenkosten voor statutaire ambtenaren. De Vlaamse regering besliste om tussen 2020 en 2025 een deel van die pensioenlast van de gemeenten over te nemen omdat die meer en meer met contractuele werknemers werken. En daardoor loopt de pensioenfactuur

Lees meer »

KIJK. “Je kan ermee lachen, maar het is triest”: Degryse windt zich op over keuze Hazard om bij Real Madrid te blijven

Eden Hazard wil, ondanks dat hij compleet uit beeld is, bij Real Madrid blijven. Een beslissing die onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder niet begrijpen. “Als topsporter kan dit niet”, is Degryse bijzonder scherp. “Hij is gewoon bereid om nog eens een seizoen hetzelfde lot te ondergaan onder Ancelotti. En hij oogt nog gelukkig ook. Je kan ermee lachen,

Lees meer »

Poetin bezoekt na de Krim ook de Oekraïense bezette stad Marioepol

De Russische president Vladimir Poetin is voor het eerst sinds het begin van de oorlog in Oekraïne tot dicht bij het front getrokken. Volgens het Kremlin en Russische media bezocht hij de door Rusland bezette havenstad Marioepol aan de Zwarte Zee. Eerder had hij ook al de Krim bezocht, het schiereiland dat Rusland in 2014 annexeerde.

Lees meer »