Nieuwsfeed

Beyoncé en Drake mogen Channel Tres op hun blote knietjes danken ★★★★☆

.

Krantenkoppen in België

Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) wil bodycams voor controleurs De Lijn

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) wil een proefproject organiseren waarbij controleurs van De Lijn uitgerust worden met bodycams, als middel in de strijd tegen de stijgende agressie tegen chauffeurs en controleurs. Ze heeft haar federale collega van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een brief gestuurd omdat zij daarvoor toelating moet geven. Peeters heeft dat gezegd in het

Lees meer »

Brussels Airport krijgt tijdens zomerseizoen negen nieuwe bestemmingen

Deze zomer zullen vanop Brussels Airport vluchten vertrekken van 58 luchtvaartmaatschappijen naar 175 bestemmingen. Daaronder ook negen nieuwe bestemmingen, zo kondigt de luchthaven maandag aan. Het gaat om Toronto (Canada), Billund (Denemarken), Sevilla (Spanje), Kayseri (Turkije), Monastir (Tunesië), en Béjaïa, Constantine, Oran en Tlemcen (Algerije).

Lees meer »

“Geaardheid? Afkomst? Religie? Er zijn geen grenzen, iedereen is welkom”: Annelies Verlinden (cd&v) viert eerste iftar van het jaar sámen

Honderden mensen van verschillende afkomst, religie, geaardheid en achtergrond die samen de eerste dadel breken. Donderdagavond wordt in Antwerpen bewezen dat iftar wel degelijk een solidair gebeuren is dat bruggen slaat in plaats van opblaast. Na alle commotie rond het annuleren van Queer Iftar in Borgerhout, neemt ook minister van binnenlandse zaken, Annelies Verlinden (cd&v), plaats aan tafel: “Laat dit

Lees meer »

Chinese president Xi maandag voor staatsbezoek naar Rusland: “Verdieping van hun strategische samenwerking”

De Chinese president Xi Jinping brengt volgende week een staatsbezoek aan Rusland. Hij komt maandag voor zijn driedaagse bezoek naar Moskou, melden het Kremlin en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Xi zal er maandag lunchen met de Russische president Vladimir Poetin. Het wordt een informele ontmoeting van de twee leiders. Dinsdag spreken ze elkaar opnieuw tijdens wat onderhandelingen wordt

Lees meer »

Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties

Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma’s kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails

Lees meer »

Veel verkeersproblemen in Duitsland verwacht door grote staking

Door een grote staking zal vandaag het verkeer in Duitsland verstoord zijn. Zowel het spoor, het streekvervoer, de luchthavens en havens zullen hinder ondervinden. Vakbonden Verdi en EVG proberen zo hun eisen kracht bij te zetten voor een stevigere loonsverhoging voor de 2,5 miljoen werknemers die ze vertegenwoordigen.

Lees meer »

Meniscus gescheurd? Kniechirurg bespreekt behandelingen: “Let op, sommige sporten kunnen de toestand van de meniscus verergeren”

Bijna 33.500 mensen in ons land lieten in 2018 nog een meniscusoperatie uitvoeren. Maar wat is dit nu juist en waarom ondergaan zoveel Belgen deze ingreep? Zijn er ook alternatieve oplossingen? En hoe zit het met de revalidatie? Hoogleraar orthopedie en kniechirurg Dr. Jan Victor (UGent/UZ Gent) bespreekt de oorzaken, mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen ervan: “Weeg je

Lees meer »

Rijden we binnenkort overal 100 km/u op de snelwegen? Deze aanbevelingen moeten voor meer veiligheid zorgen

Ondanks alle goede voornemens zijn de Vlaamse wegen er vorig jaar weer een stukje onveiliger op geworden. Dat blijkt toch uit de ongevallencijfers. Er vielen iets minder doden maar het aantal ongevallen waarbij fietsers, wandelaars en jonge chauffeurs zwaargewond raakten, steeg. Op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid worden vandaag 25 veiligheidsaanbevelingen gedaan. Zo wil men lokale besturen overtuigen om 30 km/u

Lees meer »

KIJK. Het moment waarop comedian Theo Maassen kindje van 3 uit de zaal zet

Op sociale media zijn beelden opgedoken van het incident tijdens een show van comedian Theo Maassen (56) in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Na een seksueel getinte grap zette de Nederlandse cabaretier vrijdagavond een peuter van drie jaar uit de zaal. “Ik zal ervoor zorgen dat jullie het geld terugkrijgen, maar zo ga ik niet spelen”, klonk het verontschuldigend. Volgens Maassen

Lees meer »