Nieuwsfeed

Binnenkijken in een uniek Gents rijhuis ‘met een torentje’

.

Krantenkoppen in België

Frituuruitbaters gaan in het verzet tegen plannen voor nieuw McDonald’s-filiaal: “Ook buurtbewoners houden beter hun hart vast”

Al jaren probeert het stadsbestuur de verkeersdrukte in de Pottebezemstraat te beteugelen, maar die inspanningen zijn straks misschien een maat voor niets geweest. Fastfoodgigant McDonald’s wil op de hoek met de Bruggestraat immers een nieuw filiaal neerpoten. De uitbaters van frituren in de buurt zijn daar niet over te spreken. “En ook de buurtbewoners houden maar beter het hart vast.”

Lees meer »

Op deze snelwegwerven mag je dit jaar hinder verwachten

Van de Kennedy- tot de Leonardtunnel, van de E313 tussen Wommelgem en Ranst tot het viaduct van Gentbrugge. Om de Oosterweelwerf niet te vergeten. Wegwerkzaamheden zullen ook dit jaar weer voor grote hinder zorgen op Vlaamse snelwegen. In totaal op 46 plaatsen zal er worden gewerkt. En geflitst.

Lees meer »

Parket van Bergamo start onderzoek tegen Italiaanse ex-premier Conte voor nalatigheid tijdens coronapandemie

Drie jaar na het uitbreken van de coronapandemie heeft het parket van de Noord-Italiaanse stad Bergamo een onderzoek opgestart tegen de toenmalige premier Giuseppe Conte. Hij wordt samen met achttien hoge ambtenaren beschuldigd van nalatigheid in de eerste fase van de pandemie, in het voorjaar van 2020. Met betere voorzorgsmaatregelen en sneller ingrijpen hadden mogelijk duizenden sterfgevallen vermeden kunnen worden,

Lees meer »

Koppel dertigers plant bos van 430 bomen in achtertuin

Het jonge koppel Jens Vervaet en Fien De Wilde gaat een bos planten in hun achtertuin in Laarne. Er komen 430 bomen in totaal. De twee krijgen er een uitzonderlijke bebossingsvergunning voor van de gemeente. De bedoeling is om de biodiversiteit een handje te helpen: "We hopen dat het bos eekhoorns, konijnen en vossen aantrekt."

Lees meer »

Museumpas goed voor twee miljoen museumbezoeken sinds lancering

Sinds de museumpas in september 2018 werd gelanceerd, werden er al twee miljoen museumbezoeken mee afgelegd. Het museumabonnement, waarmee je een jaar onbeperkt op bezoek kan bij meer dan 225 musea, mikt ook dit jaar op een forse groei. Dat meldt museumPASSmusées, de organisatie die het beheer van de museumpas voor haar rekening neemt, donderdag.

Lees meer »

Finse parlement stemt in met toetreding tot NAVO

Met een grote meerderheid heeft het Finse parlement toegestemd met de toetreding tot het Westerse militaire bondgenootschap NAVO. Daarmee is Finland weer een stap dichter bij het NAVO-lidmaatschap. Alle 30 NAVO-landen moeten instemmen met nieuwe leden. Alleen Turkije en Hongarije liggen nog dwars. Na maanden uitstel is het Hongaarse parlement begonnen aan het debat.

Lees meer »