Nieuwsfeed

Boomschors en wormen tegen honger: Maria overleefde vergeten gruwel van Oekraïne

“Haar verhaal mag niet verloren gaan.” De Limburgse oud-chirurg Joris Koziej (71) heeft de getuigenis van zijn moeder Maria over haar jeugd in Oekraïne en daarna in nazi-Duitsland, verwerkt tot een boek. Of hoe Oekraïne een nog veel verschrikkelijkere geschiedenis verbergt.

Krantenkoppen in België

Oproep | Hoe kijkt u als zestigplusser naar de toekomst?

De Koning Boudewijnstichting bevroeg zestigplussers naar hun toekomstbeeld. Daar komt een zeer gemengd beeld uit naar voren: sommigen zijn overtuigd van een goede of zelfs meer zorgeloze ‘oudere dag’, anderen maken zich net wél veel zorgen. We zijn benieuwd hoe u als zestigplusser naar uw toekomst kijkt, en waarom.

Lees meer »

LIVE. De zaak Reuzegom: “Mijn cliënt heeft duizenden keren vervloekt wat er gebeurd is”: advocaat Protput neemt als eerste het woord

Zeven Reuzegommers, waaronder praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’, zijn de afgelopen twee dagen al aan het woord geweest voor hun verdediging in de zaak Sanda Dia. Nog 11 te gaan. Als de voorzitster zich aan de planning wil houden, zullen het nog lange dagen worden in het Antwerps hof van beroep. Gisteren bleek al een interessante dag toen de moeder

Lees meer »

JOUW MENING. Moeten weinig gebruikte treinstations worden gesloten?

De NMBS wil een aantal erg weinig gebruikte treinstations schrappen, en wordt daar voorzichtig in gesteund door Vooruit en CD&V. Dat schrappen past in het plan van de raad van bestuur om reizigers sneller én stipter naar de gewenste bestemming te brengen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) schaart zich alleszins niet achter het idee: “Vooral omdat de beoogde winsten

Lees meer »

Caroline Van der Plas (BBB) zegt geen ambitie te hebben om premier van Nederland te worden, “maar zeg nooit nooit”

Voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om Nederlands premier te worden na haar indrukwekkende verkiezingsoverwinning eerder deze maand, maar zegt “nooit nooit”. Dat liet ze weten in het Nederlandse opinieprogramma ‘WNL op Zondag’. Van der Plas vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier

Lees meer »

Dag van de waarheid voor stikstofakkoord? “Kabinet-Jambon zegt dat het vandaag moet gebeuren” 

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn regering nog niet samengeroepen om te beslissen over het stikstofdossier. Voorlopig houdt hij het nog steeds bij aparte gesprekken over het "deblokkeringsvoorstel" dat door het kabinet van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is opgesteld. "Maar op het kabinet van Jambon steken ze niet onder stoelen of banken dat het vandaag moet gebeuren",

Lees meer »

‘De veehouderij ligt aan een Europees infuus’

Het stikstofakkoord verzekert de boer dat hij de komende maanden met zijn bedrijf verder kan, maar perspectief voor de toekomst biedt het niet. ‘Zonder een duidelijke langetermijnvisie van de overheid hebben de boeren geen zekerheid’, zegt bio-econome Tessa Avermaete.

Lees meer »

Chili stelt eerste geval van vogelgriep bij mens vast

In Chili is het eerste geval van vogelgriep bij een mens (in dat land, red.) vastgesteld. Dat heeft het Chileense ministerie van Gezondheid woensdag lokale tijd gemeld. Het H5N1-virus werd vastgesteld bij een 53-jarige man uit het noorden van het land. De patiënt is volgens de autoriteiten ondanks zijn toestand stabiel.

Lees meer »