Nieuwsfeed

Buren vormen front tegen cybercriminelen: “We organiseren Tupperware-avonden tegen hackers”

In de strijd tegen cybercriminaliteit kunnen nu ook de buren bijspringen. Het buurtinformatienetwerk wil vrijwilligers opleiden die over heel het land helpen en tips geven tegen cybercriminaliteit. Broodnodig: “We willen een soort Tupperware-avonden organiseren met tips“ zegt bezieler Benno Gekiere. Die er ons meteen ook enkele geeft.

Krantenkoppen in België

Identiteit Reuzegommers circuleert online: hoe beslissen journalisten of ze de identiteit van beklaagden bekendmaken?

Op de app TikTok circuleren namen, foto’s en persoonlijke informatie van de 18 Reuzegommers die terechtstaan in het proces over de dood van Sanda Dia. De advocaat van de familie, Sven Mary, wil ook dat hun namen en gezichten bekendgemaakt worden. Volgens Walter Damen, advocaat van één van de Reuzegommers, gaat dat ‘brandmerken’ in tegen alle principes van een straf.

Lees meer »

Energieregulator niet blij met beperkte beschikbaarheid van nieuw vast contract: “Wel legaal, niet wenselijk”

Dat marktleider Engie beslist om een nieuw vast contract maar in “beperkte hoeveelheid” aan te bieden, valt niet in goede aarde bij energieregulator CREG. Ook Test- Aankoop vindt het “zeer jammer” en vreest dat klanten daardoor overhaast zullen overstappen. “We moeten ernaar streven om alle consumenten zo snel mogelijk keuzevrijheid te bieden”, zegt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD).

Lees meer »