Nieuwsfeed

Chef Wouter Keersmaekers praat na tien jaar voor het eerst over verlies Michelinster: “Ik bel sindsdien de chefs op die hetzelfde meemaken”

De culinaire week begon in het Antwerpse op z’n zachtst gezegd bewogen, toen Michelin – naast nieuwe sterren voor Misera en Glass – ook onverwacht de ster afnam van twee zaken in de provincie. Bij Eyckerhof in Bornem en Vintage in Kontich kregen ze meteen een telefoontje van iemand die dat rotte gevoel maar al te goed kent: chef Wouter Keersmaekers (60) uit Boechout. Negentien jaar lang was zijn De Schone van Boskoop een gewaardeerde sterrenzaak, tot die sterrenhemel plots op zijn hoofd viel. Het heeft tien jaar geduurd, maar nu voelt de chef zich klaar om op die keiharde periode terug te blikken. “Het doet verschrikkelijk veel pijn als je ze verliest, maar het gaat ook zonder ster”, zegt hij.

Krantenkoppen in België

“Ontnuchterende wake-upcall” over toekomst van onze planeet: VN-klimaatpanel brengt nieuw rapport uit

Ons klimaat verandert razendsnel en de gevolgen zijn steeds wijdverspreider, overal in de wereld. De gevolgen zijn ook zwaarder dan eerst ingeschat. Dat zegt het VN-klimaatpanel (IPCC) in zijn Syntheserapport, dat alle huidige kennis over het klimaat op onze planeet bundelt. Toch kunnen we als mens nog altijd de impact fel beperken, op voorwaarde dat er heel dringend actie wordt

Lees meer »

Minister Weyts neemt geen blad voor de mond in gesprek over ons Onderwijsdossier: “Lat om leraar te worden moet hoger”

Met meer dan gemiddelde belangstelling – maar niet altijd met evenveel plezier – heeft onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) deze week het Onderwijsdossier van het Nieuwsblad gelezen. Vandaag heeft hij het laatste woord en mag hij reageren op een reeks vragen die onze lezers voor hem instuurden. Het moet gezegd, hij neemt geen blad voor de mond: “Sommige ouders behouden voor

Lees meer »

KIJK. Peter Bossaert, na marathonoverleg ontslagen als CEO van voetbalbond, nog druk telefonerend gespot in Tubeke

Peter Bossaert (57) is ontslagen als CEO van de Belgische voetbalbond. De beslissing werd deze nacht genomen. De Raad van Bestuur vond de vertrouwensbreuk te groot, een verdere samenwerking bleek onmogelijk. Bossaert lag onder vuur nadat bondsvoorzitter Paul Van den Bulck hem ervan verdacht z’n variabele bonus van 100.000 euro quasi automatisch te laten uitbetalen. Bossaert verdedigde zich op een

Lees meer »

Russische journaliste die live op tv protesteerde tegen oorlog exact één jaar na de feiten: “Ik ben niet bang”

De Russische Marina Ovsjannikova (44) werd exact één jaar geleden wereldberoemd met haar protestactie tegen de Russische invasie in Oekraïne. Ze hield live tijdens een nieuwsuitzending een bord omhoog met daarop de tekst “No war”. In haar boek getiteld ‘No war’, dat onlangs uitkwam, beschrijft ze hoe haar leven sindsdien veranderd is en ze vertelt daarover in een interview.

Lees meer »

Iran en Saudi-Arabië knopen na jaren weer betrekkingen aan

Iran en Saudi-Arabië gaan weer diplomatieke betrekkingen met elkaar aanknopen. De grote diplomatieke doorbraak komt er door bemiddeling van China. Na jaren van hoog opgelopen spanningen tussen de rivalen in het Midden-Oosten verkleint hiermee de kans op een rechtstreeks gewapend conflict. Binnen twee maanden zullen de landen weer diplomatieke betrekkingen hebben, dat meldt een topman van het Iraanse regime.

Lees meer »

Griekse vakbonden roepen op tot 24 urenstaking na treinramp

De vakbonden in Griekenland hebben opgeroepen om woensdag 24 uur lang het werk neer te leggen bij het openbaar vervoer, de scheepvaart en in de publieke sector. De stakingsoproep komt na het dodelijke treinongeval vorige week. De bonden eisen een einde wordt gemaakt aan het privatiseringsbeleid van de regering.

Lees meer »