Nieuwsfeed

Collega-weerman David Dehenauw doet Frank Deboosere nieuwe jobaanbieding: “Kom gerust nachtdienst doen in KMI”

Collega-weerman David Dehenauw (VTM/KMI) bedankt Frank Deboosere voor zijn carrière. Morgen zwaait Deboosere af na 36 jaar "meer weer". "Proficiat met je fantastische carrière, Frank. Je bent van harte welkom om een aantal nachtdiensten te komen doen in de weerkamer van het KMI", zegt Dehenauw. Een voorstel waar Deboosere niet meteen nee tegen zegt.

Krantenkoppen in België

Roepende vrouw verstoort propagandastunt van Poetin: “Het is voor de show!”

De Russische president Vladimir Poetin bracht afgelopen weekend een verrassingsbezoek aan de bezette Oekraïense Donbass-regio. In de zwaar beschadigde stad Marioepol ontmoette hij ‘spontaan’ enkele inwoners die hem bedankten en hun appreciatie voor Rusland lieten blijken. Maar in de video die het Kremlin over de propagandastunt verspreidde, wordt duidelijk dat niet alle inwoners van de Oekraïense stad tevreden zijn met

Lees meer »

Grootste bank van Zwitserland (UBS) is bereid om noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar

UBS, de grootste bank van Zwitserland, is bereid om haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar (bijna 1 miljard euro). Credit Suisse zit in lastige papier sinds het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken. De Zwitserse regering ziet een overname door UBS als "de enige optie" om de rust op de aandelenbeurzen terug te laten

Lees meer »

Oekraïners vechten in Bachmoet voor elke meter grond, bevolking lijdt enorm

Er is grote onduidelijkheid over de toestand in Bachmoet. Volgens Rusland is het een kwestie van dagen of eerder zelfs van uren voor ze de stad volledig in handen hebben. Maar dat ontkent een Oekraïense bevelhebber. Voor de inwoners wordt het leven een steeds grotere hel. Alles is kapotgeschoten. Schuilkelders verlaten, is te gevaarlijk geworden nu er man tegen man

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag acteur Axel Daeseleire eruit als kleine jongen. “De Daeseleires? Allemaal wildebrassen”

Dat presentator en acteur Axel Daeseleire (54) graag de grenzen aftast, zagen we in ‘Axel Opgelicht’ en ‘Eenmaal Andermaal’. Maar ook als klein mannetje stak hij graag kattenkwaad uit. Voor onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, haalt hij voor ons zijn beelden uit de seventies en stoute kinderlijke herinneringen boven. “Op de nieuwe school deed ik in het

Lees meer »

Veel verkeersproblemen verwacht door grote staking in Duitsland

Door een grote staking zal vandaag het verkeer in Duitsland verstoord zijn. Zowel het spoor, het streekvervoer, de luchthavens en havens zullen hinder ondervinden. Vakbonden Verdi en EVG proberen door de actie hun eisen kracht bij te zetten voor een stevigere loonsverhoging voor de 2,5 miljoen werknemers die ze vertegenwoordigen.

Lees meer »

De extremistische minister krijgt wat hij altijd al wilde: een privélegertje

Israël krijgt een Nationale Garde die de orde in de gemengde Arabisch-Joodse wijken moet bewaken. Het is de deal waarmee premier Netanyahu de extreemrechtse religieuze partijen aan boord hield om de omstreden hervorming van justitie uit te stellen. Het is opnieuw iets waar veel Israëli’s zich zorgen over maken. De plannen mogen dan niet nieuw zijn, de uitwerking wel. De

Lees meer »