Nieuwsfeed

COLUMN. Geert Hoste: “De koers is bedrog”

Iedere week geeft Geert Hoste (62) in ‘Dag Allemaal’ zijn eigen unieke en ironische kijk op de wereld.

Krantenkoppen in België

De freinetschool, iets voor jouw kind? Leerkracht en mama vertellen: “Onze kinderen zijn zelfstandige kinderen”

“De grootste misvatting is dat kinderen hier maar hun goesting doen of de hele dag spelletjes spelen.” Leerkracht Florian toont ons hoe een freinetschool echt werkt. Kinderen starten er de dag in ‘de kring’, oefenen er hun softskills en leren er, vrij van heel wat typische schoolregeltjes, zelf hun talenten te ontwikkelen. Mama Kirsten vertelt ook. “Die tientallen toetsen hoeven

Lees meer »

Ook de Britten voeren een elektronische reisvergunning in: wat verandert dat voor uw citytrip naar Londen?

Groot-Brittannië voert een elektronische reisvergunning (ETA) in. Het is een systeem dat in de VS al jaren bestaat en waarbij reizigers eerst op voorhand een procedure doorlopen die bepaalt of je welkom bent of niet. Experts zuchten al. Vanaf wanneer zal je dat moeten invullen? Gaat dat extra geld kosten? En hoelang is zo een elektronische reisvergunning geldig? Transporteconoom Eddy

Lees meer »

“We moeten door met deze ploeg, er zijn geen alternatieven”: hoe kan de Vlaamse regering doorgaan, met deze ruzie tussen N-VA en CD&V?

N-VA, CD&V en Open VLD willen samen doorgaan met de Vlaamse regering. Maar hoe dat moet gebeuren, dat blijft een levensgrote vraag. Dinsdag rolden N-VA en CD&V in het Vlaams Parlement nog maar eens vechtend over straat. “We moeten hier door raken, maar dat zal niet lukken als je één partij tegen de muur kwakt”, wierp viceminister-president Hilde Crevits (CD&V)

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. De Bruyne, Lukaku en nog enkele grote namen ontbraken op training: Gilles De Bilde legt uit hoe dat komt

Dag twee van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Zonet trainde de nationale ploeg in het nationaal oefencentrum, onder anderen Kevin De Bruyne, Leandro Trossard en Romelu Lukaku ontbraken. Volgens Gilles De Bilde is er geen reden tot ongerustheid – het ging vooral om

Lees meer »

Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal

Lees meer »

Franse anesthesist verdacht van vergiftiging van 26 patiënten

Een Franse anesthesist die zijn onschuld staande houdt, is woensdag in verdenking gesteld van twee nieuwe vergiftigingen van patiënten, zo is van de procureur vernomen. Daarmee wordt hij in totaal van 26 gevallen van vergiftiging verdacht. Hij is “voor twee bijkomende gevallen in verdenking gesteld”, waarvan één dodelijk, zei Etienne Manteaux op een persbriefing.

Lees meer »

Ontex hoopvol na rampzalig 2022

16:10 Terwijl de winst de dieperik inging, de schuldgraad omhoogschoot, een mogelijke overname op de klippen liep en er na anderhalf jaar nog geen koper voor zijn Braziliaanse fabrieken is, concludeert de l…

Lees meer »

Griep weer onder epidemische drempel

Het aantal huisartsraadplegingen voor griep is in de week van 13 tot 19 maart weer onder de epidemische drempel gedaald, zo meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Dat betekent nog niet het einde van de epidemie: daarvoor moet de indicator twee weken onder de drempel blijven.

Lees meer »