Nieuwsfeed

COLUMN. Journalist Jeroen worstelt met faalangst in zijn prille relatie. “Ik denk dat ik nóóit goed genoeg ben”

Jeroen is bijna vijftig en voelt zichzelf veranderen. “Ik ben een beetje een moeilijke, op zichzelf teruggeplooide mens geworden”, schrijft hij in zijn column deze week. En dat maakt hem niet zelden onzeker in zijn prille, nieuwe relatie. “‘Zei ik al dat je mijn droomlief bent?’, stuurt ze me. Ik staar naar haar bericht, van mijn melk.”

Krantenkoppen in België

VUB-rapport zoekt alternatieven ontwikkelingssamenwerking: “We moeten erkennen dat we koloniale geschiedenis hebben”

De koloniale aanpak overheerst op alle niveaus van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Dat staat in een rapport van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) over de Belgische ontwikkelingssamenwerking. "We moeten erkennen dat we een koloniale geschiedenis hebben", duidt professor Tom Vanwing (VUB), "de onderliggende procedures, structuren, en machtsrelaties die daaruit voortvloeien, moeten veranderen".

Lees meer »

Liberalen en rechtse economen willen met clichés asociale besparingen doorduwen

Terwijl de federale regering onderhandelt over de begroting reageert de studiedienst van de socialististische vakbond ABVV op de "platitudes" van "liberale politici, gesteund door rechtse commentatoren". "Zij vinden het gemakkelijker om het geld te halen bij de laagste pensioen, werklozen en in de zorgsector." De vakbond reageert onder meer op een opinietekst van arbeidseconoom Stijn Baert.

Lees meer »

Danira Boukhriss en vriend Ward Kerremans poseren voor het eerst samen op première ‘Noise’: “Wij verstoppen elkaar niet, hoor”

Met trots wordt in de cinema Lumière in Mechelen de Netflixfilm ‘Noise’ voorgesteld. Een psychologische thriller waarin Ward Kerremans (35) – bekend van ‘Billie vs. Benjamin’ en ‘Grond’ – zijn eerste grote filmrol vertolkt. Heel wat bevriende BV’s komen hem en de andere castleden aanmoedigen. En ook Wards vriendin Danira Boukhriss Terkessidis (32) is van de partij. Tot op heden

Lees meer »

Wat nog rest van de regering-Jambon kan alleen in lopende zaken gaan. En dat komt vooral CD&V goed uit

Een actuadebat over stikstof zal vandaag pijnlijk blootleggen dat er geen Vlaamse meerderheid meer is. N-VA en CD&V hebben de hoop op een onderlinge oplossing voor het stikstofdossier compleet opgegeven. Alle mogelijke toekomstscenario’s werden gisteren binnen die partijen druk besproken. Conclusie: de restregering-Jambon kan bijna niet anders dan in lopende zaken te gaan, al dan niet officieel. En dat komt

Lees meer »

Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan – voorlopig)

Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot

Lees meer »

LIVE TIRRENO-ADRIATICO. Lange periode in de ‘hot seat’ op komst? Wout van Aert begint vroeg aan z’n tijdrit

Na Parijs-Nice gisteren start vandaag ook de Tirreno-Adriatico. De renners beginnen aan de zevendaagse Italiaanse rittenkoers met een vlakke tijdrit van 11,5 kilometer. Meteen een kans voor Wout van Aert, die zijn rentree maakt na zijn hoogtestage? Onze landgenoot begint er relatief vroeg aan, om 12u56. Mathieu van der Poel start bijvoorbeeld maar om 15u33, Filippo Ganna om 15u40. Op

Lees meer »

Colruyt tuimelt na 30 jaar uit Bel20

De aandelen van het technologiebedrijf Barco en de halfgeleiderproducent Melexis worden vanaf maandag 20 maart opgenomen in de Bel20, de index van steraandelen van de beurs van Brussel. Dat heeft beursuitbater Euronext woensdag aangekondigd. Ze komen in de plaats van supermarktketen Colruyt – die na 30 jaar uit de index verdwijnt – en vastgoedinvesteerder VGP.

Lees meer »

REPORTAGE. In dit Henegouwse dorpje gaat het gruwelhuis van Dutroux tegen de grond: “We willen de bladzijde omdraaien”

Met witte pakken tegen het asbest en met behulp van een kraan, zijn vier arbeiders in het Henegouwse Sars-la-Buissière sinds maandagochtend bezig met het slopen van Dutroux’ huis. Bijna 27 jaar nadat Julie en Mélissa in het dorp met slechts 830 inwoners levenloos werden teruggevonden. “Jarenlang waren we ongewild een trekpleister voor ramptoeristen. Dat moest stoppen.”

Lees meer »