Nieuwsfeed

Connie Palmen: ‘We brengen de roman geen stap verder als iedereen dezelfde flutboekjes schrijft’

.

Krantenkoppen in België

China mikt op groei van 5 procent

09:20 Tijdens de opening van het jaarlijkse Chinese Volkscongres maakte vertrekkend premier Li Keqiang bekend dat het land voor komend jaar naar een ‘bescheiden’ groei nastreeft van 5 porcent.

Lees meer »

Adidas is wereldmerk op drift

17:28 Adidas kreunt financieel onder een verkoopkrimp in China, een massa onverkochte stock en de verbreking van de samenwerking met Kanye West. De sportkledijreus zit op alle vlakken in de achtervolging op…

Lees meer »

Verdwenen Taiwanese soldaat teruggevonden in China

De Taiwanese soldaat die vorige week als vermist werd opgegeven, is teruggevonden in China. Dat melden de autoriteiten van Taiwan. De soldaat diende op het Taiwanese eiland Erdan, dat op minder dan vijf kilometer van China ligt. De verdwijning gebeurde te midden van verhoogde spanningen tussen Taiwan en China en dus stelt zich de vraag: is hij een deserteur?

Lees meer »

Regisseur van eerste Belgische film met Oscarnominatie overleden

De Belgische cineast en scenarist Jacques Boigelot is op 93-jarige leeftijd overleden. De filmmaker is twee weken geleden, op 4 maart, overleden, zo laat zijn familie weten. Boigelot is de regisseur van "Paix sur les champs", de eerste Belgische film die genomineerd werd voor de Oscars, in de categorie Beste Internationale Film.

Lees meer »

Foto in vrouwenkleren brengt Republikeins gouverneur in verlegenheid

Bill Lee, de gouverneur van de Amerikaanse staat Tennessee, wil zo snel mogelijk een wet ondertekenen die dragshows verbiedt. Tegelijk moet de Republikein zich verantwoorden voor een schoolfoto uit 1977 waarop hij in een jurk te zien is. De foto werd afgelopen weekend op het internetplatform Reddit gedeeld onder de titel ‘Governor Bill Lee in drag’.

Lees meer »

Beurzen in het rood, banken failliet en Amerikanen die aanschuiven om aan hun geld te raken: is dit het begin van een nieuwe financiële crisis?

Het onverwachte omvallen van de Amerikaanse banken SVB en Signature Bank brengt de somberste dagen van de financiële crisis weer in herinnering. Toen veroorzaakte de ondergang van Lehman Brothers in 2008 wereldwijd een ongeziene financiële alarmsituatie. Ook nu zorgen panikerende beleggers voor een schokgolf op de beurzen. Alvast op de Brusselse beurs is alle winst van dit jaar uitgeveegd. Maar

Lees meer »