Nieuwsfeed

Crevits investeert in zij-instromers om personeelstekort in de zorg te verhelpen

Minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) trekt vanaf 1 april 23 miljoen euro uit voor zij-instromers om tegemoet te komen aan het personeelstekort in de zorg. Dat heeft de minister zondag gezegd bij een bezoek aan Dominiek Savio in Hooglede in het kader van de ‘Dag van de Zorg’. Het geld moet dienen om mensen via zij-instroom te begeleiden naar een job in de sector.

Krantenkoppen in België

Belg bijna zo gelukkig als voor corona

De Belg is bijna zo gelukkig als vóór corona. Dat moet blijken uit het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent in samenwerking met verzekeraar NN. Een bevraging van 1.709 respondenten eind 2022 dicht de gemiddelde Belg een ‘gelukscore’ toe van 6.6 op 10. Dat cijfer zakte tijdens de coronacrisis in het midden van de tweede golf nog naar een dieptepunt van 6.2.

Lees meer »

‘De veehouderij ligt aan een Europees infuus’

Het stikstofakkoord verzekert de boer dat hij de komende maanden met zijn bedrijf verder kan, maar perspectief voor de toekomst biedt het niet. ‘Zonder een duidelijke langetermijnvisie van de overheid hebben de boeren geen zekerheid’, zegt bio-econome Tessa Avermaete.

Lees meer »

Poetin maant zijn miljardairs aan om volop te investeren in Russische economie

De Russische president Vladimir Poetin heeft op een bijeenkomst voor miljardairs en oligarchen opgeroepen om volop te investeren in de Russische economie. “Investeringen in nieuwe technologie, productiefaciliteiten en ondernemingen moeten Rusland helpen in de strijd tegen de westerse pogingen om onze economie te verwoesten”, aldus Poetin. Hij verwacht initiatieven van zijn zakelijke elite.

Lees meer »

Ouders kamperen hele weekend voor schoolpoort van basisschool Het Laar in Dendermonde: “Maar vier plaatsen voor kleuters vrij”

Enkele ouders die hun kleuter willen inschrijven in de basisschool voor buitengewoon onderwijs (BuBaO) Het Laar in Dendermonde kamperen al een heel weekend voor de schoolpoort. Er zijn in de school maar vier plaatsen in de kleuterafdeling voor volgend jaar. Andere scholen in Dendermonde werken met een online inschrijvingssysteem, maar Het Laar doet dat niet.

Lees meer »

“Harry miste belangrijke aspecten van zijn tienerjaren”: ook op de tweede procesdag is prins Harry aanwezig

Maandag startte de rechtszaak tegen Associated Newspapers, de uitgever van onder meer de Britse krant ‘Daily Mail’. Verschillende beroemdheden, waaronder prins Harry (38) en Elton John (76) wilden persoonlijk de rechtszaak bijwonen, ook vandaag op de tweede procesdag. Deze keer arriveerde de prins niet prominent aan de voorkant – waar de pers hem opwachtte – maar kwam hij iets subtieler

Lees meer »