Nieuwsfeed

Dat dorp in ‘Resident Evil 4’ blijft je achtervolgen in je nachtmerries

Ook in de zeer geslaagde remake van horrorgame ‘Resident Evil 4’ krijg je de meest iconische gebeurtenis aan het prille begin van de game geserveerd: dat Spaanse dorp met de bezeten inwoners, die met veel liefde hun roestige landbouwwerktuigen door je vege lijf boren wanneer je hen in het rode bloeddoorlopen oog springt. En dan moet je nog kennismaken met die ene zot met zijn kettingzaag!

Krantenkoppen in België

Russische presentator merkt niet dat hij scherm aan het delen is: kijkers zien hoe hij screenshot maakt van vrouw met diep decolleté

Een presentator van een Russische staatszender heeft zichzelf te kijk gezet op live televisie. Sergei Karnaukhov merkte niet dat hij het scherm van zijn iPad aan het delen was met zijn kijkers tijdens een toespraak van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Daarop zag iedereen hoe hij een screenshot maakte van een jonge vrouw met een diep decolleté die in het

Lees meer »

Deal or no deal? Stikstofoverleg gaat vanaf vanmiddag verder

Vrijdag 3 maart, dat is de deadline die minister-president Jan Jambon (N-VA) zichzelf én zijn regering had opgelegd. Maar uitgerekend vandaag trekt de grootste boerenbetoging in jaren door de straten van Brussel. Leveren de nieuwe stikstofonderhandelingen vanavond geen resultaat op, dan worden ze tijdens weekend verder gezet, zo klinkt het aan de top van de Vlaamse regering.

Lees meer »

Stad Antwerpen haalt ‘woke portretten’ weer weg uit trappenhal Arenberg: “Ik had het kunnen weten”

De vier foto’s van de gerenommeerde fotograaf Mous Lamrabat die sinds november de gerenoveerde trappenhal van de Arenbergschouwburg in Antwerpen een ‘diverse’ en ‘hedendaagse’ kleur gaven, moeten opnieuw verdwijnen. Ze worden vervangen door de klassieke schilderijen die er aanvankelijk hingen. Een beslissing van Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA), op voorzet van haar partijgenoot Luk Lemmens. Het was een van

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Na 20 seconden was Hein overtuigd: hoe Gift Orban een Buffalo werd en Vanhaezebrouck ‘Moses Simon-vibes’ bezorgde

Op een zonnige zomerdag botste hoofdscout Samuel Cárdenas op een Nigeriaans talent. En zie nu. De transfer van Gift Orban (20), matchwinnaar tegen Anderlecht, is een voltreffer voor AA Gent. “Dit toont aan dat wij geen makelaarsclub zijn.” Reconstructie van de komst van een geschenk uit de hemel voor de Buffalo’s, met ferme dank aan de scouting.

Lees meer »

Hervorming Franstalige schoolvakanties leidt tot problemen voor Brusselse opvang

De hervorming van de Franstalige schoolvakanties heeft heel wat gevolgen voor de buitenschoolse opvang van Nederlandstalige kinderen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daar zijn de leden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie het unaniem over eens. Toch is er onenigheid over de oplossing voor het probleem. In 2021 besloot de Franstalige gemeenschapsregering om vanaf 2022 de schoolvakanties te hervormen. Zo is de

Lees meer »

Onze man speurt speurt mee naar ‘The Masked Singer’: “Zijn dat nu de galakleren die ze droeg tijdens de Kastaars?”

Bijna twee miljoen Vlamingen speuren iedere week mee in ‘The Masked Singer’, en onze man is geen uitzondering. Hij duikt iedere week in alle tips en theorieën, schuimt het internet af, luistert naar veel muziek en geeft vervolgens zijn prognose. “De speurders zijn het erover eens, en wij ook. Bij de vijf gemaskerde pakken die vanavond te zien zijn, zitten

Lees meer »

Niko werd slachtoffer van investeringsfraude: “Ik raakte mijn spaargeld – een half miljoen – kwijt”

"Alles ben ik kwijt, al mijn spaargeld." Niko* werd het slachtoffer van investeringsfraude. De oplichter straalde zoveel vertrouwen uit dat Niko geen seconde aan de echtheid van de transacties twijfelde. Uit schaamtegevoel krijgt Niko het thuis moeilijk over de lippen om hoeveel geld het precies gaat. Uiteindelijk zegt hij het wel aan "De inspecteur" van Radio2: "Ik verloor 400.000 euro

Lees meer »

Merapi-vulkaan opnieuw uitgebarsten op Java

Op het Indonesische eiland Java is de vulkaan Merapi opnieuw uitgebarsten. De Merapi wordt beschouwd als de actiefste vulkaan van het land. Zaterdagmiddag barstte gedurende twee minuten een hete aswolk uit de krater, aldus het Centrum voor Vulkanologie. Er is nog geen evacuatiebevel uitgevaardigd.

Lees meer »