Nieuwsfeed

Deelsteps en -scooters zijn grootste obstakel op straat voor mensen met visuele beperking

Nieuwe vervoersmiddelen als elektrische steps en scooters zijn een van de meest problematische obstakels op straat voor mensen met een visuele beperking. Dat blijkt uit een onderzoek van de Brailleliga naar aanleiding van de Week van de Brailleliga, die dit jaar focust op mobiliteit.

Krantenkoppen in België

Alle Delhaize-winkels in eigen beheer overgedragen aan zelfstandige uitbaters, “een rampscenario”, volgens de vakbonden

Supermarktketen Delhaize wil alle 128 winkels die nog in eigen beheer zijn, overdragen aan zelfstandige uitbaters. Dat is gezegd op een bijzondere ondernemingsraad. Volgens de directie is het de enige manier om te investeren in een duurzame toekomst. De vakbonden hebben het over een "rampscenario". Ze vrezen dat voor de slechtere loon- en arbeidsvoorwaarden in de zelfstandige winkels.

Lees meer »

Anderlecht eist 25.001 euro van ‘Humo’-journalist Jan Hauspie, die reageert in podcast: “Zo’n dagvaarding is even schrikken, ja”

Jan Hauspie, de ‘Humo’-journalist die vorige maand een ophefmakend artikel over RSC Anderlecht schreef, heeft zich bij de podcast ‘Café Constant’ uitgesproken over de dagvaarding die hij kreeg van paars-wit. De club eist 25.001 euro. Hauspie: “Ik heb mij vragen gesteld bij wat er gebeurde bij een voetbalclub en heb daarop antwoorden gezocht.”

Lees meer »

Pierre Serry, spilfiguur in Kasteelmoord, vrijgelaten met enkelband

Pierre Serry, een van de spilfiguren in de zogenoemde Kasteelmoord, heeft dinsdagochtend de gevangenis van Brugge mogen verlaten. Hij krijgt thuis een enkelband geplaatst. De man uit Aalter werd veroordeeld tot 19 jaar cel voor zijn rol bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens (34), maar hij mag de rest van zijn straf thuis uitzitten.

Lees meer »

Waarom slinkt bladspinazie zo hard bij het koken?

Elke keer als je een grote zak bladspinazie in je pan gooit om klaar te maken, zit die eerst overvol, om een minuutje later amper nog de bodem te bedekken. Hoe komt het dat die groente zo hard slinkt tijdens het koken? En verlies je daardoor ook voedingsstoffen? Bruno De Meulenaer, hoogleraar levensmiddelenchemie aan de Universiteit Gent, legt het uit.

Lees meer »

Nu ook Cercle harde kern heeft, wordt volgende Brugse derby een risicomatch: “Ze zijn nog niet zo ‘hard’ als die van Brugge, maar de incidenten beginnen zich wel op te stapelen”

De rellen op ‘t Zand na de Brugse derby blijven nazinderen. Korpschef Dirk Van Nuffel is ‘not amused’ en stelt nu al dat de volgende wedstrijd tussen Club en Cercle een risicowedstrijd wordt. Alleen stelt dat de politie wel voor een praktisch probleem, want hoe houd je twee supportersgroepen uit dezelfde stad gescheiden? Cercle heeft nu immers óók een harde

Lees meer »

Alle BV’s dragen haar schoenen: Virginie Morobé over leven met succes. “Ik presteer beter als ik af en toe diep ga”

“In de week word ik geleefd.” Ze werkt zich te pletter, ontwerpster van haar eigen schoenenlabel Virginie Morobé (46). Zowat het hele BV-wereldje draagt haar schoenen: van Valerie De Booser en Kim Van Oncen tot Ella Leyers. Tussendoor probeert ondernemende vrouw ook haar gezin te koesteren, en de momenten met haar beste vriend, internationaal model Cesar Casier.

Lees meer »

ANALYSE. Nieuw pensioenplan van minister Lalieux (PS) voorspelt nu al het volgende politieke conflict

Tóch een pensioenbonus. Minder jaren werken voor een minimumpensioen. Eerder op vervroegd pensioen kunnen. De alweer herwerkte plannen van pensioenminister Karine Lalieux (PS) lijken nu al doodgeboren: België moet van Europa besparen op de kosten van de vergrijzing, maar dit voorstel haalt zelfs de lat van de EU niet. Een nieuwe politieke botsing tekent zich af, ditmaal in de federale

Lees meer »