Nieuwsfeed

Deze varkens zitten dag en nacht opgestapeld in flatgebouwen: dit is volgens China kwekerij van toekomst

In China rijzen steeds meer varkensflats uit de grond. Dat zijn grote gebouwen met verschillende verdiepingen waar duizenden varkens worden vetgemest. De Chinezen zijn dol op varkensvlees, en de overheid stimuleert dergelijke bedrijven om de eigen vleesproductie te stimuleren en zo minder afhankelijk te zijn van de import. Voor de dieren is hun korte leven zwaar, want ze komen nooit buiten en bewegen amper. Maar volgens China is dit het varkensbedrijf van de toekomst.

Krantenkoppen in België

Na stikstof het volgende hoofdpijndossier: Vlaamse regering moet knoop doorhakken over hoogspanningslijn Ventilus

Als het stikstofdossier moeilijk was voor de Vlaamse regering, dan is Ventilus niet gemakkelijker. Jan Jambon (N-VA) en zijn ploeg moeten beslissen door welke gemeenten de nieuwe hoogspanningslijn zal lopen. Zorgt dat opnieuw voor vonken tussen N-VA en CD&V? Karel Lattrez, politiek journalist bij VTM NIEUWS, blikt vooruit in de studio van HLN LIVE: “Het is nog maar de vraag

Lees meer »

“Ik stuurde afscheidsberichten, er werd overgegeven en mensen vielen flauw”: zware storm veroorzaakt “totale paniek” op Air France-vlucht naar Nice

Tijdens een noodlading van een Air France-vlucht van Parijs naar Nice heerste er “totale paniek” bij de passagiers. De piloot moest vorige week vrijdag vanwege een zware storm uitwijken naar Montpellier, maar de mislukte pogingen in Nice deden de passagiers het ergste vrezen. “Ik was er zeker van dat ik zou sterven. Ik stuurde afscheidsberichten naar mijn familie.”

Lees meer »

LIVE VILLARREAL-ANDERLECHT. Paars-wit met zelfde elf als in heenmatch: Refaelov en Raman in de basis – Marc Coucke tekent present mét sjaal

Anderlecht gaat in Spanje op zoek naar een absolute stunt. In het Estadio de la Ceramica wil paars-wit zich tegen Villarreal plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. CEO Sports Jesper Fredberg gelooft alvast in een stunt: “We willen die kwartfinale. We zullen all-in gaan.” De heenmatch in Brussel eindigde op 1-1. Op deze pagina zit u goed voor

Lees meer »

Er zit al een luchtje aan Lula’s regering

Tien weken na zijn aantreden wordt duidelijk hoe slap het koord is waarop de Braziliaanse president Lula da Silva danst. Van dubieuze praktijken bij zijn ministers tot de nakende terugkeer van oud-president Jair Bolsonaro: het linkse staatshoofd wordt weinig bespaard.

Lees meer »

Vier jaar cel voor verpleger die kwetsbare patiëntes verkrachtte: “Terwijl zij helse pijn leden, betastte hij hun borsten”

Een verpleger (44) uit Ieper is veroordeeld voor de verkrachting en aanranding van jonge, kwetsbare patiëntes, onder meer op de spoedafdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis. Schunnige vragen, ongepaste aanrakingen. Het leidde zelf tot de zelfdoding van een van de meisjes die hij misbruikte. “Ik ben opgelucht dat justitie deze zaak ernstig heeft genomen”, reageert een van de slachtoffers.

Lees meer »