Nieuwsfeed

Dit is de ándere kant van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer. “Nadien ben ik rustig en keihongerig”

Dat Birgit Herteleer (32) het tot VTM-nieuwsanker schopte, hoeft niet te verbazen. Zelfs in haar ideale weekend blijft het nieuws haar boeien: ze luistert er podcasts over of leest alle kranten in haar stamcafé. Maar iets helemaal anders prikkelt haar net zo hard, vertelt de pitbull die het op haar zeventiende tot Belgisch kampioen klimmen schopte. “Als ik thuiskom, hang ik vol modder.”

Krantenkoppen in België

2 astrologen voorspellen dat de komende 20 jaar er compléét anders zullen uitzien: “Kan onrustige tijd worden”

Er staan ons vanaf vandaag wereldwijd grote veranderingen te wachten. Als je in astrologie gelooft althans: de planeet Pluto zal namelijk opnieuw in het teken Waterman staan. De laatste keer dat dat gebeurde, dateert van de Franse Revolutie. Wat betekent deze gebeurtenis concreet en wat mogen we verwachten? Astrologes Esther Van Heerebeek en Cato Vermeulen verklaren.

Lees meer »

Brandweerbonden leggen ook woensdag het werk neer

De brandweerbonden leggen ook op woensdag het werk neer. Dat heeft Eric Labourdette, afgevaardigde van de VSOA, bevestigd. Dinsdag verzamelden tussen de 500 en de 600 leden van de brandweer zich al in gemeenschappelijk vakbondsfront (ACV, ACOD en VSOA) voor de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.

Lees meer »

Opnieuw pand gekraakt in Brussel: 50-tal asielzoekers neemt intrek in toekomstig crisiscentrum van overheid in Brussel

Een vijftigtal asielzoekers is zondagnamiddag ingetrokken in de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation. Het gaat om de mensen die vrijdag werden weggestuurd uit de leegstaande gebouwen op de Havenlaan. “De opvangcrisis is ook een nationale crisis”, klinkt het ter plaatse. “We hopen dat de overheid eindelijk de ernst inziet van de problematiek, en een permanente

Lees meer »

Yorick (47) heeft niet lang meer te leven en gaat nog zoveel mogelijk eten in toprestaurants: “In mijn extra time wil ik genieten”

“Mijn toekomst is niet rooskleurig, maar de dagen die me resten probeer ik in te kleuren zoveel als kan.” De Limburgse topfotograaf Yorick Jansens (47) is ongeneeslijk ziek en leeft in extra time. Maar op zijn ‘laatste culinaire roadtrip’ langs de beste restaurants in de Lage Landen maakt hij er samen met zijn vrouw Isolde het beste van. “Twee maand

Lees meer »

“Als Alex Agnew grove grappen vertelt, ligt de hele zaal plat. Maar op de werkvloer mag het niet”: agenten gaan vol voor vrijspraak na pesterijen op het werk

De 29 (ex-)leden van de politie en het veiligheidskorps die verdacht worden van racisme en pesterijen op het werk, gaan vol voor de vrijspraak. Volgens hen waren de gesprekken in een besloten WhatsApp-groep humoristisch en sarcastisch bedoeld. “De werksfeer was slecht en er heerste een machocultuur, maar crimineel was het niet”, beweren de beklaagden.

Lees meer »

Jongetje (4) schiet vriendje (6) neer in Canada

Een 6-jarige jongen is naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij was neergeschoten door zijn 4-jarige vriendje, zei de Canadese politie donderdag. Het voorval gebeurde in Peguis First Nation, de grootste inheemse gemeenschap in de Canadese provincie Manitoba, op 185 kilometer van provinciehoofdstad Winnipeg.

Lees meer »

Parlementsleden mogen geen anonieme berichten op sociale media posten

In de Deontologische Code voor Kamerleden en senatoren moet een bepaling worden ingeschreven dat parlementsleden geen (anonieme) berichten mogen posten en geen sociale media-account mogen aanmaken indien daaruit hun identiteit niet kan worden afgeleid. Dat staat in een advies dat de Federale Deontologische Commissie dinsdag heeft bekendgemaakt.

Lees meer »

Dit is wat jaren van toeristenritjes doen met een olifant

Olifanten staan dan wel bekend om hun grootte en kracht, de machtige dieren zijn niet gemaakt om toeristen te vermaken – laat staan op hun rug te dragen. Een Thaise reddingsgroep toont de pijnlijke gevolgen van zulke toeristenritjes met een opvallende foto. In beeld is de 71-jarige Pai Lin. Haar ruggengraat is compleet misvormd na 25 jaar werken in de

Lees meer »

N-VA en Open Vld voeren druk op in aanloop stikstofdebat, maar CD&V waarschuwt: “Wisselmeerderheid snelste weg naar chaos”

Het Vlaams Parlement houdt vandaag om 14 uur een speciaal actuadebat over de regeringscrisis rond het stikstofakkoord. De conceptnota die door N-VA en Open Vld is goedgekeurd, maar zonder CD&V, zal voorwerp zijn voor het debat. De zenuwen staan strak gespannen in aanloop naar de zitting: N-VA en Open Vld voeren de druk op de christendemocraten op en CD&V waarschuwt

Lees meer »

Biden wil belastingen voor superrijken en bedrijven optrekken

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag zijn ontwerpbegroting voorgesteld. Biden wil onder meer superrijken en bedrijven zwaarder belasten. “Geen enkele miljardair zou minder belastingen moeten betalen dan iemand die werkt als leraar of brandweerman”, kondigde de Amerikaanse president aan tijdens een toespraak in Philadelphia. “We moeten de rijksten en de grootste bedrijven vragen hun deel te betalen.”

Lees meer »