Nieuwsfeed

Dode en vermiste door lawine in Noord-Italië

In het skigebied bij de Noord-Italiaanse stad Courmayeur zijn zondag twee mensen bedolven door een lawine. Het lichaam van een van de slachtoffers is geborgen. Naar de ander is vergeefs gezocht tot het donker werd.

Krantenkoppen in België

INTERVIEW. Ex-Groen-voorzitter Vera Dua (70): “Nooit gedacht dat Sammy Mahdi zo’n populist zou zijn. Wat die allemaal zegt!”

“In Gent noemen ze mij ‘de vliegende sigaar.” Vera Dua fietst tegenwoordig op haar 70ste door Gent op haar elektrische fiets. Maar ze blijft duidelijk begaan met het milieu. In een uitgebreid interview met Dag Allemaal spreekt ze zich uit over het klimaat, Greta Thunberg, Kristof Calvo en Sammy Mahdi. “Bedrijfswagens lijken me een asociaal voordeel. Ken jij veel poetshulpen

Lees meer »

Jacques Vermeire over zijn moeilijke strijd tegen darmkanker: “Ik kon zelfs niet alleen naar het toilet gaan”

“Elke keer als je het ziekenhuis binnenkomt voor een onderzoek, is dat lichte stress.” Zaterdag vertelt Jacques Vermeire (71) in een nieuwe aflevering van ‘De Vermeires’ openhartig over zijn gezondheid. De komiek kreeg tien jaar geleden te kampen met kanker. De ziekte waar ook Jacques’ partner Muriel aan is bezweken, na een lang ziektebed en vele bange momenten. “Wat ik

Lees meer »

Afhankelijk van waar je woont, kan middelbare school 500 euro duurder zijn: “We moeten komaf maken met die zogenaamde elitescholen”

843 euro voor het eerste middelbaar in Merksem, tegenover 308 euro in Oostende. Uit cijfers die Vooruit heeft verzameld bij 136 scholen in Vlaamse centrumsteden en Brussel blijkt dat ouders voor dezelfde studierichting in sommige scholen tot 500 euro meer betalen. Hoe komt dat? En is een maximumfactuur ook in het middelbaar een goed idee? Onderwijsexperten leggen uit.

Lees meer »