Nieuwsfeed

Drama in ‘Boer zkt Vrouw’, twee van drie ruziënde vrouwen stappen op: “Dat liegen was de druppel”

“Hij had niet eens de ballen om in mijn ogen te kijken!” Er wordt al eens een liefdestraan gelaten in ‘Boer zkt Vrouw’, maar nooit eerder laaiden de gemoederen zó hoog op. Dina Tersago (44) zag hoe hoefsmid Raphaël (26) het aan de stok kreeg met twee van zijn drie overgebleven dames en hoe die vervolgens ook de boerderij verlieten. “‘Laten we het beleefd houden en dit als volwassenen oplossen’, vroeg ik. Maar ze waren allemaal zo boos en emotioneel…”

Krantenkoppen in België

Drie Vlaamse reeksen geselecteerd voor Canneseries

Binnenkort is het tijd voor de zesde editie van het internationale seriesfestival, Canneseries. En er is goed nieuws voor ons Belgenlandje, want er zijn ook drie Vlaamse reeksen geselecteerd: ‘Roomies’ in de Short Form-competitie en ‘Draw For Change!’ en ‘Mirakel n°71′ in de Documentary Series-competitie.

Lees meer »

Maakt dit akkoord de Vlaamse bodem minder stikstof-ziek? Milieuprofessor: “De doelstelling blijft dezelfde, de uitstoot moet omlaag”

“Het maatwerk is belangrijk. Het heeft geen zin om landbouwers te straffen die niet in zones liggen waar de impact van de stikstofuitstoot niet zo groot is op onze gezondheid of de natuur”, zegt milieuprofessor Tobias Ceulemans (UAntwerpen) over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Zijn de belangrijkste beslissingen in dit akkoord voldoende om de bodem minder stikstof-ziek te maken?

Lees meer »

BASKET ACTUA. Antwerp Giants en Kangoeroes Mechelen springen naar de leiding in Elite Gold * Zondag topaffiche Oostende-Den Bosch *

Geen problemen voor Antwerp Giants en Kangoeroes Mechelen. Beide ploegen blijven ongeslagen in de Elite Gold. Giants won met een twintiger tegen Leeuwarden (83-63). Kangoeroes haalde de sloophamer boven tegen Zwolle (101-62). * Zondag staat de topaffiche van de speeldag geprogrammeerd. Oostende ontvangt Den Bosch, de twee ploegen die de nationale competitie afsloten op de eerste plaats.

Lees meer »

OVERZICHT. In deze Delhaize-vestigingen wordt vandaag gestaakt

Een deel van he personeel van Delhaize heeft dinsdag spontaan het werk neergelegd. Dat zegt de woordvoerder van Delhaize, enkele uren na afloop van de bijzondere ondernemingsraad waarop de directie aankondigde dat het de 128 supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. Rond 11 uur werd al in 95 winkels gestaakt.

Lees meer »

KIJK LIVE CAGE WARRIORS. Hij doet het! Jan Quaeyhaegens haalt het van Ciardo met technische knock-out na stevige ellebogen in tweede ronde

Fan van vechtsporten? Dan zit u vanavond goed bij HLN. Abonnees kunnen hier exclusief en gratis Cage Warriors 150, een groots MMA-gevecht in Londen, bekijken. Onze landgenoot Jan Quaeyhaegens – ‘Q-Bomb’ beet de spits af tegen Alberto Ciardo en hij haalde het met een technische knock-out in de tweede ronde. ‘t Was een cruciale kamp, want na zijn zege komt

Lees meer »

Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Ultieme bewijs waarom je best je handen wast voordat je eten aanraakt”

De Brit Gavin Wren ging onlangs viraal met een wetenschappelijk proefje op TikTok. De video’s in kwestie zijn samen al meer dan 4 miljoen keer bekeken. Daarin wil hij te weten komen of een sneetje brood langer vers blijft wanneer je wel of niet jouw handen proper maakt. Het resultaat na net geen maand was duidelijk. “Ik moest stoppen omdat

Lees meer »

Marges tot 1.700 euro op energiecontracten, bij de concurrentie maar zo’n 150 euro: “Luminus wilde zich verrijken in plaats van klanten te helpen”

De federale energiewaakhond Creg heeft in De Kamer energieleverancier Luminus zwaar op de korrel genomen. Die hanteerde vorig jaar op haar energiecontracten marges tot 1.700 euro, terwijl diezelfde marge bij de concurrentie maar zo’n 150 euro bedroeg. “Luminus wilde zich verrijken, in plaats van klanten te helpen”, oordeelt de partij Vooruit. Merkwaardig: toen de Creg Luminus om uitleg vroeg, daalden

Lees meer »

Onze chef voetbal over de zwaarste inzinking onder Mannaert en Verhaeghe: “Parker denkt dat er achter elke hoek een vijand schuilt”

Deze achtste finale van de Champions League tegen Benfica had voor Club Brugge de climax moeten zijn van een geweldig seizoen. Niets is minder waar. “Van de glorie in Porto en Madrid blijft geen sprankel meer over”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Club zakte de jongste weken schrijnend door de ondergrens. En dat in een chaotische regie van een

Lees meer »

Aantal klachten rond (seksuele) intimidatie verdrievoudigd

De Genderkamer, het orgaan voor vragen en klachten rond gender, geslacht en grensoverschrijdend gedrag, heeft in vorig jaar 155 vragen, meldingen en klachten gekregen over (seksuele) intimidatie. Dat is een verdrievoudiging tegenover de 50 klachten in 2021. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Genderkamer. Volgens Ombudsvrouw Gender Annelies D’Espallier kan de forse toename van het aantal klachten te maken

Lees meer »