Nieuwsfeed

Dronken bestuurder rijdt tegen betonblok in Zwijndrecht

In Zwijndrecht is een dronken bestuurder tegen een betonblok gereden. De bestuurder en passagier zaten gekneld in de wagen. De brandweer moest hen bevrijden. Enkel de passagier raakte lichtgewond.

Krantenkoppen in België

Honderdduizenden hebben gezondheidsklachten door smog in Thailand

Door de aanhoudend hoge smogniveaus in Thailand hebben steeds meer mensen nood aan medische zorg. Alleen deze week zijn er al zo’n 200.000 nieuwe patiënten bijgekomen, zo meldt Opas Karnkawinpong, staatssecretaris voor Volksgezondheid. Sinds het begin van de maand is bij meer dan vijf miljoen mensen een ziekte vastgesteld die rechtstreeks verband houdt met de massale luchtvervuiling.

Lees meer »

Buitenlandse media schrijven dat Club en Scott ’to go’ Parker best afscheid nemen van elkaar: “Dieptepunt”

Ook in het buitenland worden veel vragen gesteld bij de toekomst van Scott Parker bij Club Brugge na de “vernedering” tegen Benfica. “Vanavond bleek nog maar eens hoe slap Club presteert onder de hoede van de Engelsman: geen aanvallend plan, geen cohesie in verdediging en een middenveld dat vooral gespecialiseerd is in het over zich laten lopen”, luidt het. Een

Lees meer »

Twee scholen, zelfde aanbod en vlak bij elkaar: waarom hebben die dan toch heel andere leerlingen?

De Onderwijzer, die alle middelbare scholen in Vlaanderen onder de loep neemt, maakt duidelijk dat er zelfs bij scholen die maar op een boogscheut van elkaar liggen, grote verschillen zijn. Neem nu het Xaveriuscollege in Antwerpen: net geen 23 procent leerlingen dat thuis geen Nederlands spreekt. Het Koninklijk Atheneum van Deurne, slechts één kilometer verder: 63 procent. En toch hebben

Lees meer »

Amper kwart van personen met een handicap heeft werk

Overheden en bedrijven moeten meer inspanningen leveren om de drempels tot de arbeidsmarkt voor personen met een handicap te verlagen. Dat zegt de Nationale Hoge Raad Personen met een Handicap (NHRPH) in een vandaag gepubliceerde positienota. “Slechts 23 procent van de personen met een handicap werkt”, luidt het.

Lees meer »

Steeds meer zorgen over “roekeloze” Oekraïense strategie in Bachmoet

In Bachmoet blijft het Oekraïense leger kleine detachementen weghalen van de frontlinie. Maar de gevechten gaan tegelijk onverminderd voort. De redenering: als Bachmoet dan toch moet vallen, wil Kiev Rusland eerst nog zware verliezen toebrengen. Beide partijen lijken een enorme gok te wagen in Bachmoet. Een gok die de oorlog de volgende maanden kan bepalen.

Lees meer »