Nieuwsfeed

Duel in Nederland ontspoort helemaal, Groningen-speler Willems krijgt klap van eigen ‘fan’

In de Nederlandse Eredivisie is de wedstrijd tussen Groningen en Heerenveen helemaal ontspoord. Groningen-speler Jetro Willems probeerde de woede van zijn eigen fans te sussen, maar kreeg daarbij een rake klap. Het duel werd enkele minuten stilgelegd.

Krantenkoppen in België

Vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op partner in Hoei

De onderzoeksrechter in Luik heeft zaterdag een 43-jarige vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op haar partner in Hoei. Na een ruzie stak ze de 50-jarige man meermaals met een mes, zo meldden verschillende Franstalige media. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis van Hoei overgebracht.

Lees meer »

Franse regering overleeft – nipt – vertrouwensstemming in parlement: pensioenhervorming komt er, maar protest zal niet gaan liggen

De Franse regering heeft een vertrouwensstemming in het parlement maar nipt overleefd. Vanavond werd gestemd over twee moties van wantrouwen tegen de regering van premier Elisabeth Borne. De moties waren ingediend door twee oppositiepartijen. Zij nemen het niet dat de regering de omstreden pensioenvorming van president Emmanuel Macron doorvoert buiten het parlement om. Nu de moties van wantrouwen zijn weggestemd,

Lees meer »

Hof van beroep in Antwerpen onbevoegd in zaak van coronascepticus Willem Engel tegen viroloog Marc Van Ranst

Het hof van beroep in Antwerpen heeft zich onbevoegd verklaard in het geding dat de Nederlandse coronascepticus Willem Engel had aangespannen tegen viroloog Marc Van Ranst. Die zou Engel in interviews en op Twitter een oplichter, virusontkenner en extremist hebben genoemd. Het hof oordeelde, net als de rechtbank in eerste aanleg, dat het gaat om vermeende drukpersmisdrijven en enkel een

Lees meer »

Oeganda verbiedt homo- en transseksualiteit: tot tien jaar cel

Het Oegandese parlement heeft dinsdagavond een draconische antihomowet aangenomen. Het is voortaan verboden om je te identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, trans of queer (LGBTQ), zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Mensen die homoseksuele daden verrichten of het nalaten pogingen tot dergelijke daden te melden, riskeren zeven tot tien jaar gevangenisstraf of hoge boetes.

Lees meer »

Ontbijten met Jeremie Vaneeckhout (Groen): “Stikstofdossier heeft diepe wonden geslagen, maar we blazen geen bruggen op”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout te

Lees meer »

Echtgenoot Chris praat voor het eerst over lange verdwijning van zijn Simone (80): “De hulp was overweldigend, maar ze zal naar een rusthuis moeten”

“Ik heb een héél stevige wandeling achter de rug”, zei Simone toen haar man Chris zaterdag de ziekenhuiskamer binnenstapte. De vrouw (80) lijdt aan dementie en was drie dagen lang op de dool zonder eten of drinken. Chris blikt nu terug op emotionele dagen, hoe haar dementie al sluimerend verergerde en wat de toekomst moet brengen. “Het gesprek gisterenavond met

Lees meer »

Deze vakbondsman schuift vandaag mee aan tafel met de Delhaize-top: “We aanvaarden geen plan waarin je 9.000 mensen verhandelt alsof ze koopwaar zijn”

Zit vandaag mee aan de onderhandelingstafel bij Delhaize: een zeer kwade vakbondsman Jan De Weghe (53). “Ik voer niet het hoge woord. Ik kom gewoon op voor mijn mensen. Delhaize behandelt hen als koopwaar. Hun franchiseplan is leugenachtig.” Hij waarschuwt ook dat er nog wekenlang acties volgen, en dat Delhaizes gesloten zullen blijven.

Lees meer »

Tegen deze drugscrimineel is de aanslag in Borgerhout gericht: “Hij liet eerder zelf al een pastarestaurant onder vuur nemen”

Bilal B., wiens woning in Borgerhout woensdagnacht door vermoedelijk het drugsmilieu werd geviseerd, is in februari zelf nog veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor een aanslag op The Pasta House in Deurne in augustus 2020. Het restaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. Tien beklaagden kregen celstraffen. “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”,

Lees meer »