Nieuwsfeed

Echtgenoot Chris praat voor het eerst over lange verdwijning van zijn Simone (80): “De hulp was overweldigend, maar ze zal naar een rusthuis moeten”

“Ik heb een héél stevige wandeling achter de rug”, zei Simone toen haar man Chris zaterdag de ziekenhuiskamer binnenstapte. De vrouw (80) lijdt aan dementie en was drie dagen lang op de dool zonder eten of drinken. Chris blikt nu terug op emotionele dagen, hoe haar dementie al sluimerend verergerde en wat de toekomst moet brengen. “Het gesprek gisterenavond met mijn kinderen was heel duidelijk.”

Krantenkoppen in België

Tunesisch parlement neemt na 20 maanden opnieuw zitting

Het nieuwe Tunesische parlement, dat in december en januari tijdens verkiezingen met een extreem lage opkomst is verkozen, is maandag aan de slag gegaan. Dat meldt het staatsagentschap TAP. Eerder was er 20 maanden geen parlementair werk geweest in het Noord-Afrikaanse land in de nasleep van de controversiële machtsuitbreiding van president Kais Saied. Het nieuwe parlement heeft aanzienlijk minder macht

Lees meer »

COLUMN. Luister naar Patrick Lefevere en je hoort Marlon Brando in ‘The Godfather’. Ook Don Patrick benut slechts de helft van de medeklinkers die hem door het alfabet ter beschikking worden gesteld

“Ik had goeste om Museeuw uit te maken voor vorte vis.” Columnist Jan Segers bekeek de docuserie ‘Patrick Lefevere, Godfather van de koers’ en vindt de vergelijking treffend. “Luister naar Lefevere en je hoort Marlon Brando. Net als Don Corleone benut Don Patrick slechts de helft van de medeklinkers die hem door het alfabet ter beschikking worden gesteld.”

Lees meer »

Noord-Korea vuurt weer kruisraketten af

Noord-Korea heeft woensdag volgens de Zuid-Koreaanse legerleiding meerdere kruisraketten afgevuurd. Dat bericht persbureau Yonhap. De raketten zouden in de Japanse Zee voor de oostkust van het Koreaanse schiereiland terecht gekomen zijn.

Lees meer »

Syriër die in ons land asiel kreeg, blijkt oorlogsmisdadiger

Een 38-jarige Syriër, die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn thuisland ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt het federaal parket. De man wordt vervolgd voor oorlogsmisdaden die hij in Syrië zou hebben gepleegd.

Lees meer »

Nobelprijswinnaar Ales Bialiatski krijgt tien jaar cel in Wit-Rusland

Een rechtbank in de Wit-Russische hoofdstad Minsk heeft de Wit-Russische mensenrechtenactivist Ales Bialiatski, co-winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2022 en een leidende figuur in de Wit-Russische democratiebeweging, vrijdag veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens geldsmokkel en financiering van “activiteiten die de openbare orde ernstig verstoren”. Dat meldt zijn eigen ngo, mensenrechtenorganisatie Viasna.

Lees meer »

Overleg bij Delhaize afgelopen, maar zonder resultaat: “Wij gaan gewoon door met staken”

Het overleg tussen de Delhaize-vakbonden en -directie deze ochtend leverde geen resultaten op. “Het was nog erger dan vorige week”, zeiden de vakbonden toen de bijzondere ondernemingsraad, over de plannen van de supermarktketen om de uitbating van zijn 128 eigen winkels over te laten aan zelfstandigen, was afgerond. De sfeer rond de vergadering was gespannen. Volgens de vakbonden waren rond

Lees meer »

Oosterweelverbinding en overkappingen Antwerpse ring onbetaalbaar volgens Rekenhof, Toekomstverbond niet ongerust

Volgens de partij Groen heeft het Rekenhof opnieuw een vernietigend rapport geschreven over de financiering van het hele Oosterweelproject. Het is niet zeker dat de Vlaamse overheid genoeg geld zal vinden, zeker voor de overkappingen van de Antwerpse ring, het haventracé in het noorden en de alternatieven voor het gebruik van de auto. Het Toekomstverbond, waarin de burgerbewegingen zitten die

Lees meer »