Nieuwsfeed

Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Milaan-Sanremo tien kilometer lopen

Wout van Aert behaalde gisteren een derde plaats in Milaan-Sanremo. Met 294 kilometer een zware onderneming, maar dat weerhield hem er niet van om vanochtend te gaan lopen. Van Aert trok er nog voor acht uur ‘s morgens op uit voor een tocht van tien kilometer langs de kustlijn in Ventimiglia, een dorpje ten westen van Sanremo. Hij deed er drie kwartier over, goed voor een gemiddeld tempo van 13,2 kilometer per uur. De volgende koers op zijn programma is de E3 Saxo Classic in Harelbeke van komende vrijdag.

Krantenkoppen in België

Vorig jaar minder verkeersdoden, maar meer zware ongevallen met voetgangers en fietsers

Er zijn in Vlaanderen vorig jaar 7 procent minder mensen overleden in het verkeer dan in 2021. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de federale politie. Tegelijk waren er wel meer verkeersongevallen met gewonden en zwaargewonden. Ook het aantal ongevallen met dode en zwaargewonde voetgangers, fietsers en jonge autobestuurders is gestegen. Het Vlaams Forum Verkeersveiligheid trekt aan de alarmbel

Lees meer »

Regisseur van eerste Belgische film met Oscarnominatie overleden

De Belgische cineast en scenarist Jacques Boigelot is op 93-jarige leeftijd overleden. De filmmaker is twee weken geleden, op 4 maart, overleden, zo laat zijn familie weten. Boigelot is de regisseur van "Paix sur les champs", de eerste Belgische film die genomineerd werd voor de Oscars, in de categorie Beste Internationale Film.

Lees meer »

Juridische experts zijn unaniem in advies aan de Kamer: pensioenextra’s De Croo en Bracke zijn onwettig

De pensioenbonussen die voormalige Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open VLD) krijgen zijn onwettig. Dat staat te lezen in de twee adviezen die Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) ingewonnen had bij afzonderlijke advocatenkantoren. De vraag is nu of dat geld teruggevorderd kan worden of niet. Daar buigt het uitgebreid bureau van de Kamer zich straks over.

Lees meer »

Waarom Tesla z’n prijzen zo gemakkelijk kan verlagen

Tesla verlaagt opnieuw de prijzen voor enkele modellen, voorlopig enkel in de Verenigde Staten. Maar de vorige daling werd ook vrij snel doorgerekend bij ons. Hoe komt het toch dat Tesla die beslissing zo gemakkelijk kan nemen, terwijl andere fabrikanten de prijzen soms verhogen en het lastig hebben om winst te maken met elektrische wagens?

Lees meer »

Oekraïense soldaten verminderen stress met paardentherapie

In een gezellige schuur aan de rand van Kiev neemt een groep Oekraïense soldaten even pauze van de oorlogsstrijd met een sessie paardentherapie. Het contact met de paarden heeft een therapeutisch effect en helpt om de stress van afgelopen maanden te verminderen. Deze sessies bevorderen dan ook de fysieke en mentale gezondheid van de soldaten.

Lees meer »