Nieuwsfeed

Eén dode en één vermiste door lawine in noord-Italië

In het skigebied bij de Noord-Italiaanse stad Courmayeur zijn zondag twee mensen bedolven door een lawine. Het lichaam van een van de slachtoffers is geborgen. Naar de ander is vergeefs gezocht tot het donker werd.

Krantenkoppen in België

Amper kwart van personen met een handicap heeft werk

Overheden en bedrijven moeten meer inspanningen leveren om de drempels tot de arbeidsmarkt voor personen met een handicap te verlagen. Dat zegt de Nationale Hoge Raad Personen met een Handicap (NHRPH) in een vandaag gepubliceerde positienota. “Slechts 23 procent van de personen met een handicap werkt”, luidt het.

Lees meer »

Is het slim om nog te beleggen wanneer je met pensioen bent? “Als je 10.000 euro ter beschikking hebt, beleg je beter niet in individuele aandelen”

Met je portemonnee de (grillige) beurs trotseren verloopt nooit zonder risico. Jonge mensen genieten doorgaans nog van een lange beleggingshorizon en kunnen zo eventuele crashes vaak weer rechttrekken. Als gepensioneerde bevind je je veel minder in die luxepositie. Is het dan wel verstandig om ook na je carrière te blijven beleggen? En wat is een ideale verdeelsleutel om zonder (geld)zorgen

Lees meer »

‘Het Verhaal van Vlaanderen’ van Tadej Pogacar, Tourwinnaar die de smaak te pakken kreeg op de Oude Kwaremont: “Voor hem is ‘t hier één grote speeltuin”

Zijn ogen blinken als de Ronde ter sprake komt – niet die van Frankrijk, wel die van bij ons. Tadej Pogacar haalt de komende tien dagen zijn koershart op. Eerst in Harelbeke en daarna van de Grote Markt in Brugge tot aan de Minderbroederstraat in Oudenaarde. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ toegespitst op een 24-jarige Sloveen.

Lees meer »

Veiligheidsdienst pro-Russische regio Transnistrië beschuldigt Oekraïne van moordaanslag op leiders

De veiligheidsdienst van de van Moldavië afgescheiden pro-Russische streek Transnistrië zegt dat er een moordaanslag is voorkomen op de leider van de regio. Die zou door de Oekraïense geheime dienst zijn beraamd. Er zijn verdachte aanslagplegers gearresteerd volgens de door Russische media geciteerde dienst. Ze zouden Vadim Krasnoselski op 6 maart hebben willen vermoorden met een autobom. Volgens Oekraïne gaat

Lees meer »

Kernkabinet zit opnieuw samen over begrotingscontrole

Het kernkabinet van de federale regering zit opnieuw samen over de begrotingscontrole. Het is niet duidelijk of er vandaag al een akkoord in zit. “We zien waar de discussie ons leidt”, klinkt het in regeringskringen, al zegt een andere bron dat er “waarschijnlijk” tot de finish wordt onderhandeld.

Lees meer »

OPROEP. Eet jij minder of anders door de voedselcrisis?

De voedingsprijzen blijven maar doorstijgen. Een winkelkar is nu al 16 procent duurder dan vorig jaar. Wie gaat winkelen, merkt vooral prijsstijgingen voor oliën, vis, eieren, zuivel, brood, granen én vlees. “Voeding werd in een jaar tijd zoveel duurder als normaal in meer dan acht jaar”, aldus arbeidsexpert Stijn Baert. “Werd de inflatie lange tijd gedreven door de energieprijzen, dan

Lees meer »