Nieuwsfeed

Een weerbericht maken is vandaag niet makkelijker dan 36 jaar geleden: “We moeten er ons koppeke bijhouden”

36 jaar geleden baseerde Frank Deboosere zich enkel op een fax met Duitse, Britse en Europese weermodellen om het weerbericht te maken, vandaag zijn er tien modellen en een eindeloze stroom aan info. “Maar toch is onze job er niet makkelijker op geworden”, verrast Jill Peeters. Hoe werd een weerbericht vroeger gemaakt, hoe gebeurt dat vandaag? En zullen we het weer ooit perfect kunnen voorspellen?

Krantenkoppen in België

Aantal klachten rond (seksuele) intimidatie verdrievoudigd

De Genderkamer, het orgaan voor vragen en klachten rond gender, geslacht en grensoverschrijdend gedrag, heeft in vorig jaar 155 vragen, meldingen en klachten gekregen over (seksuele) intimidatie. Dat is een verdrievoudiging tegenover de 50 klachten in 2021. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Genderkamer. Volgens Ombudsvrouw Gender Annelies D’Espallier kan de forse toename van het aantal klachten te maken

Lees meer »

Mont Blanctunnel sluit begin september

De Mont Blanctunnel, een belangrijke verkeersas tussen Frankrijk en Italië, zal gesloten zijn tussen 4 september en 18 december. Ook volgend jaar gaat de tunnel dicht voor zware renovatiewerken. Dat meldt uitbater ATMB (Autoroutes et Tunnel du Mont Blanc).

Lees meer »

Kinderen onderzoeken en verzorgen zieke teddybeer in UZ Leuven

In het Universitair Ziekenhuis in Leuven kunnen kinderen dit weekend terecht met hun zieke teddybeer. Samen met studenten geneeskunde, psychologie en tandheelkunde onderzoeken en verzorgen ze er hun teddybeer. Doel van het project "Teddy Bear Hospital" is kinderen in contact brengen met de medische wereld en zo ook hun eventuele angsten voor dokters te overwinnen.

Lees meer »

ANALYSE. Dit stikstofakkoord is een serieuze gok van N-VA en CD&V

Dan toch. De Vlaamse regering slaagde er vrijdag op de valreep in een stikstofdeal te brouwen. N-VA en CD&V vonden elkaar door een belangrijk deel van de beslissing voor hen uit te schuiven. Tot 2025 geldt de stikstofregeling van Zuhal Demir. Vanaf dan die van Jo Brouns. Een beslissing over die omschakeling komt opnieuw op de regeringstafel, wellicht vlak voor

Lees meer »

Van brompot tot de lieveling van Vlaanderen: waarom iedereen plots van Gert Verheyen houdt

“Wat een warme, fijne mens is die Gert Verheyen!” Vlaanderen kende hem lang als de stugge voetbalanalist, maar daar bracht ‘Over De Oceaan’ verandering in. Plots is de voormalige Rode Duivel de chouchou van heel wat kijkers. “Eindelijk krijgen de mensen de échte Gert te zien”, zegt z’n boezemvriend en collega-analist Peter Vandenbempt aan ‘Dag Allemaal’. Portret van een man

Lees meer »

In stukken gesneden topmodel (28) schokt Hongkong, schoonfamilie opgepakt

Hongkong is volledig in de ban van de gruwelijke moord op de 28-jarige Abby Choi, een van de bekendste modellen van Hongkong. Delen en botten van het lichaam van de influencer werden vrijdag gevonden in een koelkast van een appartement, melden onder meer persbureaus AP en AFP. Haar ex, voormalige schoonvader en schoonbroer zijn opgepakt op verdenking van moord.

Lees meer »