Nieuwsfeed

Eindelijk weer in de top acht: Anderlecht wint in Leuven en blijft op koers voor play-off 2, maar verliest Verschaeren met knieblessure

Vreugde en verdriet bij Anderlecht na de 0-1 zege tegen OHL. De Brusselaars staan sinds september nog eens in de top acht, maar zijn Yari Verschaeren allicht voor lange tijd kwijt met een zware knieblessure. Relaas van een intense middag aan Den Dreef.

Krantenkoppen in België

Geen GP Oetingen: vrouwenwedstrijd afgelast door sneeuwval

Het organisatiecomité van de GP Oetingen heeft woensdag beslist haar wedstrijd af te gelasten. De hevige sneeuwval sinds deze ochtend in ons land heeft ervoor gezorgd dat het parcours niet berijdbaar was. Het organisatiecomité trok met koersdirecteur Ine Beyen tot tweemaal toe op verkenning. Uiteindelijk hakten ze de knoop door en werd beslist om de wedstrijd volledig te annuleren. Ook

Lees meer »

Canada start onderzoek naar mogelijke verkiezingsbemoeienis China

Canada start een onderzoek naar mogelijke Chinese inmenging bij de laatste twee federale verkiezingen. Dat heeft de Canadese premier Justin Trudeau aangekondigd. Hij had het over een heel pakket aan maatregelen, waaronder de benoeming van een speciale rapporteur die met aanbevelingen moet komen “om de democratie te beschermen”.

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Totaal onverwacht bekent Musawi (24) na 4,5 jaar tóch dubbele moord: “Ik heb gezwegen uit schaamte voor m’n moeder”

“Ik kan het niet meer. Alles wat ze zeggen, heb ik gedaan.” Met die woorden heeft Mohammad Musawi (24) na 4,5 jaar de moorden op Youlia (19) en Nessar (18) toegegeven. Dat deed hij met gebogen schouders, en tranen met tuiten wenend. “Ik kan het mezelf nooit vergeven”, zei de beschuldigde plots, net voor de procureur-generaal het woord zou nemen.

Lees meer »

Bijna dubbel zoveel GAS-boetes voor zwerfvuil en sluikstorten uitgeschreven

Het aantal GAS-boetes dat door steden en gemeenten in 2021 werd uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten is sterk gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Freya Perdaens (N-VA ) heeft opgevraagd bij minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Daar waar het in 2020 nog ging over 6.782 overtredingen, was dat in 2021 al

Lees meer »

Drie Vlaamse reeksen geselecteerd voor Canneseries

Binnenkort is het tijd voor de zesde editie van het internationale seriesfestival, Canneseries. En er is goed nieuws voor ons Belgenlandje, want er zijn ook drie Vlaamse reeksen geselecteerd: ‘Roomies’ in de Short Form-competitie en ‘Draw For Change!’ en ‘Mirakel n°71′ in de Documentary Series-competitie.

Lees meer »

Neefje van Jeremy Renner schreef emotionele brief aan acteur na accident: “Ik ben heel blij dat mijn oom nog leeft”

Het neefje van Jeremy Renner (52) schreef een hartverwarmende brief na het ernstige accident van zijn oom. De ‘Hawkeye’-acteur belandde in januari dit jaar onder een sneeuwschuiver van 6.500 kilogram, waarbij hij maar liefst dertig botten brak. Inmiddels is hij thuis aan het revalideren. “Ik ben heel blij dat mijn oom nog leeft”, staat te lezen in de brief, die

Lees meer »

‘Sushiterreur’ in Japan: drie arrestaties nadat klanten voor de grap voedsel op lopende band met speeksel besmeuren

Een ‘grap’ die enkele Japanse jongeren uithaalden in een sushirestaurant is uit de hand gelopen. Op een video is te zien hoe een jonge klant voedsel dat via een lopende band passeert, besmeurt met zijn speeksel. De choquerende beelden gingen viraal en inspireerden andere onhygiënische grappenmakers. Er zijn inmiddels drie aanhoudingen gebeurd in wat online de hashtag ‘sushiterreur’ meekreeg.

Lees meer »